Egipatski doktor Abdulbasit Muhammed je bio veoma inspirisan čitajući dijelove sure Jusuf te pronašao lijek da se od ljudskog znoja može liječit očni vid koji je 99 % uspješan. 
  Inspirisan Kur`anom jedan Egipatski doktor je pronašao lijek koji ce umjesto operacije brzo i efikasno djelovati na poboljsanje vida kod ljudi. Lijek Je dobio ime "KURA'NSKI LIJEK" i poceo je da se proizvodi od strane jedne svajcarske firme. Po vijestima katarskih novina "Ar-Raya" egipatski doktor Abdulbasit Muhammed je lijek pronašao od ljudskog znoja i lijek je 99 % uspješan. Dobio je dozvolu kako Evrope tako i Amerike. Lijek je poceo da se proizvodi u jednoj svajcarskoj fabrici ljekova u obliku kapi.

INSPIRACIJA IZ SURE JUSUF

Dr. Abdulbasit Muhammed kaže da je za "KURA'NSKI LIJEK" inspiraciju dobio iz sure Jusuf i dodaje:
"Jednog jutra poslije sabah namaza ucio sam suru Jusuf. citajuci 84. ajet i nadalje stao sam i poceo razmišljati. U ajetima se kaže da je otac Jusufa a.s. Jakub a.s. zbog tuge za svog sina bio jako žalostan i da je plakao i zbog toga je i oslijepio. Nakon toga Jusuf a.s. mu šalje svoju košulju sa kojom Jakub a.s. potire svoje oci i ponovo pocinje da vidi kao nekada. Ovdje sam poceo da razmišljam, sta je moglo biti u košulji Jusufa a.s.? Došao sam do zakljjucka da u košulji nije ništa moglo biti osim znoja. U laboratoriji sam aktivno poceo da razradjujem ovu temu.
Izvodio sam eksperimente na zecevima, i dobio sam jako povoljne rezultate. Nakon toga sam lijek poceo da primjenjujem 2puta dnevno za 7 dana na 250 dobrovoljaca oboljelih od ociju i postigao 99 % uspjeha. Rekao sam ovo je kur-anska mu'dziza (fenomen).

USLOV DOKTORA

Dr. Abdulbasit je lijek poslao radi dozvole americkim i evropskim istraživackim centrima i od istih dobio dozvolu i pohvalu. Nakon toga jedna Švajcarska firma je tražila da lijek otkupi našta je Dr. Abdulbasit pristao pod uslovom da se lijek zove "KURA'NSKI LIJEK". Firma je prihvatila i vec je pocela sa proizvodnjom "KURA'NSKOG LIJEKA".

Sa turskog: Rifat ef. Fejzic / monteislam.com