Pfk vs bauobjeda naših momaka u prijateljskom meču protiv NK Vis Simm-Bau rezultatom 2️⃣:0️⃣ uspješno je završena i četvrta pripremna utakmica prije nastavka proljetnog dijela prvenstva. Rahić kao domaćin dočekuje Radnički iz Lukavca. Što se tiče posljednje pripremne utakmice oba postignuta gola djelo su fenomenalnog Mehmedovića. (30', 77'), Rahić je tokom utakmice uspio gotov sav sastav da isproba koje je imao igrače na raspolaganju osim povrijeđenih.
RAHIĆ: Kordić (od 46’ Dakić),- Kadić (od 62’ Buljubašić), Ibrahimbašić (od 89’ Karahasanović), Ibrišimović (C), Kevrić,- Čavalić (od 89’ Čavalić Anes), Teodorović (od 87’ Milkunić), Lukić (od 60’ Mušić),- Omerhodžić (od 62’ Zulić), Nukić (od 70’ Murselović),- Mehmedović (od 84’ Haušić)
Zbog povreda utakmicu su propustili Avdić, Bošnjaković i Čaušević.
Šef stručnog štaba: Amir Durgutović
Trener: Vahidin Muratović
Fizioterapeut: Nermin Musić
SIMM BAU: Kaknjo,- Konjalić (od 46’ Šero), Stapić (od 46’ Pandžić), Isaković, Hasić (C),- Jamak (od 46’ Kalesić), Berbić (od 68’ Mahmutović), Huseinspahić,- Dizdarević, Kovač, Travančić
Neiskorištene izmjene: Kragić, Petrović, Smajić...
Poslije završetka utakmice  klub je organizovao zajedničku večeru u novoj kantini koja još uvijek nije završena. Značajno je za ovu utakmicu da je direktno prenosila uživo B1 televizija s kojom je prethodnih dana klub potpisao ugovor o prenosu narednih utakmica Rahića, tokom jučerašnje utakmice putem linka uživo pratilo je oko 200 ljubitelja fudbala ovaj prenos.
1rahic vs bau
 
 
b1 rahicFudbalski klub G. Rahić sklopio je ugovor o direktnom TV prijenosu utakmica Druge lige FBiH, sa B1 TV.
Rahić će sutra odigrati i posljednji pripremni meč, a protivnik je ekipa VIS SIMM BAU. Sutrašnja utakmica bit će i ujedno i probni prenos B1 TV koji će sutra ići preko Youtuba, dok će prenos prvenstvenih utakmica biti na B1 TV koja se nalazi na svim platformama (Moja TV, Total TV, itd.) Link na kojem će se pratiti sutrašnja utakmica bit će objavljen pola sata pred početak utakmice.
Potpisivanje ugovora još je jedan dokaz da naš klub raste iz dana u dan navode na zvaničnoj fb stranici kluba.
Da podsjetimo
Posljednju provjeru pred nastavak prvenstva i utakmicu protiv Radničkog iz Lukavca, fudbaleri Rahića imat će u subotu protiv NK VIS SIMM BAU, ekipe čija je tržišna vrijednost na Transfermarktu preko 2 miliona eura.
VIS SIMM BAU je četvrtoplasirana ekipa Prve lige FBiH koja je u ovom prelaznom roku dovela par zvučnih pojačanja, među kojima su Dizdarević, Mahmutović, Hasić, Travančić i Jamak koji je čak četiri puta podizao pehar titule prvaka BiH, po dva puta sa Željezničarom i Zrinjskim.
Također, ova utakmica bit će generalna proba i ekipi VIS SIMM BAU koja sa moćnim igračkim kadrom kreće u pohod na Premijer ligu BiH.