rahic sampioniJučer je na stadionu u Gornjem Rahiću  bilo veliko veselje što visokom pobjedom nad  gostujućom ekipom Pribave od čak 8:0, što osvojenog prvog mjesta jesenjeg takmičenja. Rahić je izvrsnom igrom ekipe u zadnjih jedanaest kola bio neporažen. Od mogućih  45 bodova osvojeno je 37 odnosno Rahić je imao 12 pobjeda, 1 neriješenu i 2 poraza.

Dobrim učinkom svojih fudbalera uspjeli su postići čak 53 gola dok su primili 20 što je gol razlika od čak 33 gola. Rahić je u prethodnoj sezoni jesenjeg dijela imao i takoreć 12 igrača odnosno publiku "Rahićka Raja" koja je već sada prepoznata širom BiH, u prethodnim statistikama Rahić je imao najbolju posjetu gledalaca u ligi što kod kuće što u gostima jer navijači uveliko idu u velikom broju sa svojom ekipom u goste.

Što je najvažnije za sada bez većih ekcesa  kako kod kuće tako i na strani. Rahić je za sada na pola puta do prvaka imajući u vidu nastavak na proljeće kada će kao i sada svaka utakmica odlučivati o prvom mjestu. Najbliži  za prvo mjestu su pored Rahića  ekipa Doboj Istoka  i Rijeka Šerići sa osvojenih 31 bod, te ekipa Mladosti iz G.Živinica sa 28 bodova.

Rahiću su se mnoge stvari pozitivno poklopile pored uspjeha i podrške navijača tu su uveliko prisutni mnogi sponzori i dijaspora koji isto tako daju vjetar u leđa ekipi da se ostvari san ulaska u veći rang odnosno 2 Ligu FBiH.

Pozitivna priča iz Gornjeg Rahića čeka svoj nastavak u proljetnom dijelu kada na početku igraju dvije utakmice kod kuće. Na ovakav pozitivan učinak FK „Gornji Rahić“ su odgovorili i mnogi stanovnici Brčko distrikta te svojim uvećanim posjetama kroz naplatu ulaznica pomažu klub u ostvarenju većeg ranga. U to ime i mi se pridružujemo podršci i čestitki jesenjeg prvaka 1. Kantonane lige TK da ustraje na tom putu.

Ovim povodom i drugi pišu o uspjehu više na portalu

sportsport.ba pod naslovom 

Velika proslava jesenje titule: FK Gornji Rahić šampionski na pauzu

 

4fkrahicU današnjoj utakmici 25 kola Prve lige TK, odigran je komšijski derbi između FK Gornji Rahić i NK Trešnjevke iz Maoče. Utakmica je bila velikog rizika jer obje ekipe pretenduju na prijstolje odnosno na prvu poziciju.

Borba u svakom narednom kolu donosi niz neizvjesnosti jer ekipe ne posustaju na tom putu i veoma je mala  razlika u bodovima između njih naročito se to odnosi na ekipe FK Gornji Rahić, NK Trešnjevka, Orahovica 74 i ne treba podcijenit ekipu Omazića 1937 koja je svo vrijeme bila na samom vrhu tabele.

Ostalo je još pet kola do kraja sezone, koće biti sretni dobitnik da uđe u 2 Ligu FBiH sjever ostaje da se vidi do posljednjeg kola.

Na današnjoj utakmici nezapamćena posjeta preko 1500 posjetilaca atmosfera odlična i što je najvažnije bez ijednog incidenta što je rijetkost vidjeti u ovakvim slučajevima.

Gornji Rahić je slavio pobjedu rezultatom 1:0, golom Dine Ibrahimbašića u 73. minuti utakmice.

Nakon 25 odigranih kola, današnji pobjednik sada je izbio na prvo mjesto tabele sa 51-im osvojenim bodom, slijedi Orahovica 74 isto sa 51-im osvojenim bodom stim što ima gol razliku slabu naspram Rahića, dok je Trešnjevka treća sa dva boda manje od Rahića.

FK Gornji Rahić je danas nastupio u sledećem sastavu:

Kordić,- Mušić, Avdić, Bošković, Bošnjaković,- Ibrišimović (K), Čaušević, Đonlić,- Ibrahimbašić, Nukić, Kešinović

Na klupi su bili: Bećirović, Haušić, Tirić, Kočić, Murselović i Smajlović

Trener Stevo Blagojević

Snimci FK Gornji Rahić sa današnjeg derbija na stadionu Šljevik

4fkrahic

3fk rahic

2fkrahic

1zrak fk rahic