altPoštovani predsjedniče MZ Gornji Rahić  Mirza Mešanoviću čast nam je da možemo sa vama prvi put ukratko porazgovarat o najvažnijim segmentima rada naše mjesne zajednice kao i o d.o.o.Komunalcu G.Rahić na čijem ste čelu također od nove godine. Drago nam je da ste pristali razgovarat za naš portal koji inače prati Vaš rad i rad općenito na ovom području. 

dzematrahic.ba: Na samom početku da pređemo na konkretno pitanje, jestel se obikli na novoj poziciji i kakvo ste zatekli stanje u MZ Gornji Rahić vi i vaš novi upravni odbor? 

Mirza Mešanović: Naravno da sam se obikao na novoj poziciji jer je puno obaveza i problema ostavljeno zbog kojih sam se morao što prije adaptirati na zatečenu situaciju kako bi mogao istu  što prije početi da rješavam. 

dzematrahic.ba: Iako je prošlo dosta malo vremena kako ste preuzeli i naslijedili sve ove probleme imali pomaka u radu? 

Mirza Mešanović: Svjestan sam bio sutuacije u koju dolazim,istoj sam pristupio ozbiljno  uz punu podršku U.O. U startu  sam napravio određene promjene koje su se odrazile pozitivno u vrlo kratkom periodu od mog dolaska na mjesto Presjednika M.Z. i Direktora firme Komunalac. 

dzematrahic.ba: Koliko će trebati vremena da se stvari dovedu u red i da se što bi naš narod rekao stane na zelenu granu?

Mirza Mešanović: Što se tiče dovođenja u red trebaće dosta vremena sve je zakazalo ništa nije funkcionisalo kako treba puno je zatečenih problema i oni se samo gomilaju iz dana u dan tako da je vrlo teško reći period oporavka situacije ali to nije razlog da mi  ne radimo ubrzanim tempom i rješavamo situacije što je moguće prije kako bi M.Z. i firmu vratili u stanje kojem i pripadaju. 

dzematrahic.ba: Koji su vaši prioriteti u radu u narednom periodu? 

Mirza Mešanović: Kada pričamo o prioritetima njiih je puno jer ništa nije funkcionisalo, meni je trenutno prioritet obezbjediti optimalno vodosnabdjevanje domaćinstava i pravnih lica. 

dzematrahic.ba: Stanovnici MZ očekuju normalizaciju i uredno snabdijevanje vodom, koliko je to realno i možemo li se tome nadat u ljetnom periodu kada je u prethodnim godinama bilo dosta problema na tom planu?

Mirza Mešanović: Od novog rukovodstva na čelu samnom su velika očekivanja mi se nasamo da će mo uspjeti da stvari dovedemo u normalne tokove funkcionisanja. 

dzematrahic.ba: Postoji li uskoro novi način plaćanja utroška vode,sve se više čuju informacije da bi se trebalo mjesečno plaćat utrošak vode naspram dosadašnjeg šestomjesečnog računa.

Mirza Mešanović: Naveo sam tamo da smo u startu napravili neke od promjena a jedna od njih je i mjesečno djeljenje računa za vodu kako bi domaćinstvima bilo lakše na taj način izmirivati obaveze za utrošenu vodu.

dzematrahic.ba:Kakva je vaša saradnja ostvarena u ovom kratkom periodu sa institucijama Vlade Brčko Distrikta imali kakve podrške od njih? 

Mirza Mešanović: U svemu ovome neizostavna je i saradnja sa institucijama Vlade Brčko DC gdje imamo punu potporu i širom otvorena vrata kod rješavanja problema koji nas okružuju. 

dzematrahic.ba: Pošto ste na čelu naše mjesne zajednice jesteli imali kakvih sastanaka sa predsjednicima MZ iz okruženja Maoče, Čanda, Ćoseta, Ograđenovca ili Palanke? Naročito recimo Maoče u vezi naselja Prutača gdje nam je svima poznato situacija dosta teška imajući u vidu da je tu prisutno dosta problema,a niko ne rješava? 

Mirza Mešanović: Također vrijedno je spomenuti  saradnju i pomoć susjednih M. Z-a neke od njih su u direktnoj vezi sa našom problematikom kada je vodosnabdijevanje u pitanju.Također vrijedno je spomenuti maksimalnu podršku M. Z. Maoča sa kojom imamo izuzetan vid saradnje i pomoći oko nastalih situacija. 

dzematrahic.ba: Vaša vizija budućnosti Gornjeg Rahića kao najveće MZ u Brčko Distriktu prema prvim preliminarnim rezultatima popisa kako bi trebala izgledati na kraju vašeg četvorogodišnjeg mandata. 

Mirza Mešanović: Vrlo je teško nešto konkrerno predvidjeti u ovoj situaciji u kojoj se mi nalazimo ono što mogu obećati je kvalitetan rad i ozbiljnost u poslovima koji nas okružuju isto tako nophodna je podrška građana u svemu tome kako bi uspjeli u nečemu što naša M. Z.-a i zaslužuje. 

dzematrahic.ba: I za kraj našeg prvog razgovora vaše mišljenje o našem portalu imatel u njega povjerenje i šta on po vama znači za ovaj kraj,a naročito za naše ljude koji su vani. Da li doprinosi rješavanju svakodnevnih životnih pitanja kada su recimo akcije pomoći,informacije i  drugi sadržaji korisni za obične ljude?

Mirza Mešanović: Prije svega iskoristio bih priliku zahvaliti se portalu dzematrahic.ba koji nas prati u svim situacijama i obavještava građane o dešavanjima u M.Z. Sami broj posjetilaca govori nam o reputaciji istog. Nadam se da će saradnja i dalje ostati na ovom vrlo ozbiljnom nivou jer nam je neophodna medijska podrška kako bi uspjeli realizovat projekat za koji smo dobili povjerenje građana.

dzematrahic.ba

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.