Bili jednom jedan dedo i njegov unuk. I imali magarca. I krenu oni na put i povedu magarca za sobom. I hodali su tako hodali i sretnu neke ljude. I kako su prolazili ovi kažu: "aaaaa vidi budala, imaju magarca, a hodaju pješke"

I popnu se njih dvojica na magarca i nastave svoj put. I išli su tako, išli te prođoše pored nekih ljudi, a ovi rekoše: "vidi kako muče jadnu životinju, obojica joj se natovarili na leđa"

I siđe dedo s magarca, ostavi unuka u sedlu i nastavi hodati pored i voditi magarca za sobom. U susret im naiđoše neki putnici i rekoše: "vidi malog što se popeo u sedlo, a starca pustio da hoda, sramota".

I siđe unuk s magarca, a dedo se uspne u sedlo i nastave svoj put. Kad prođoše opet neki ljudi i rekoše: "vidi starog sebičnjaka, on se uspeo u sedlo i sjedi, a natjerao dijete da ide pješke."

Te siđe i dedo s magarca i nastavi put s unukom pješke, za sobom vodeći magarca. Te su išli tako jedan dio puta, kad sretoše neke ljude. I čuše komentar: "aaaaa vidi budala, imaju magarca a vode ga za sobom i hodaju pješke".....

dzematrahic.ba