Da postoje ljudi,ideje i htijenje za bolje i ljepše i usto da je proizvod halal dokazuje naša brčanska mlada firma Bio Remix d.o.o. koja je uspjela izbacit na tržište sasvim novi proizvod koji zadovoljava halal kvalitet. Filozofija vodilja mlade manufakture iz Brčko distrikta „Bio Remix d.o.o.“ nosi sa sobom poruku za potrošače i konzumente kako sapuna tako i kozmetike „Sve što u suštini nebi pojeli“- Ne stavljaj te na svoju kožu!

alt 

BioRemix je novi Bosansko - Hercegovački brend na tržištu prirodne kozmetike. Pred njim je svijetla budućnost jer danas mnogi potrošači vape za zdravim i kvalitetnim proizvodima a da su uz to još domaći.

altOva firma bavi se proizvodnjom prirodnih sredstava za ličnu higijenu. S obzirom na recepturu po kojoj ova manufaktura radi daje im za pravo da budu broj jedan u  proizvodnji prirodne kozmetike.

A činjenica da posjeduju Halal certifikat i da su uspjeli i u tome biti prvi u Bosni i Hercegovini , stavlja ih bukvalno iznad svih ostalih ponuđenih sličnih proizvoda bilo domaćih ili uvoznih .

U kontaktu s vlasnikom ove manufakture ,kroz priču smo doznali da su inspiraciju dobili kroz korištenje raznih preparata drugih proizvođača na kojima su ustanovili lažno deklariranje i koje kakve marketinške trikove, koje su ih zbog zlih činjenica naveli na ličnu proizvodnju. Između ostalog potrebno je obratiti pažnju na pojam „prirodno“ i znati razlikovati sintetička eterična ulja i sintetičke dodatke  od prirodnih. U vezi njihovih proizvoda informisat se mogu svi na ovlaštenim i priznatim web stranicama.

Smatraju da na ovaj način proizvodnje štite prvenstveno lično zdravlje a s obzirom da su im proizvodi ekološki prihvatljivi čine opšte dobro. Citat „Briga za svijet oko nas je ključna, zato su odlučili napraviti potpuno biorazgradivi sapun“. Halal sapun se naročito preporučuje kod onih osoba koji uzmimaju redovno abdest,jer svoje dijelove tijela na taj način održavamo i čistimo kvalitetnim sapunom.

alt 

U nadi da će takvu svijest imati sve više ljudi,znaju da su na dobrom poslovnom i korisnom putu. 

Osim što se ovi proizvodi drastično odvajaju od drugih po svom izgledu, u sebi sadrže samo najbolja i certificirana jestiva i eterična ulja, a koloidno srebro koje se nalazi u svim njihovim proizvodima jača njihovu efikasnost u borbi protiv raznih kožnih iritacija,bakterijskih i virusnih  infekcija .

Paleta njihovih proizvoda nudi izbor za svaki tip kože i obuhvata starosnu dob od 12 mjeseci starosti pa na dalje. Štiti, regenerira, popravlja i aktivira kožu, a bez začepljenja pora. Proizvodi su bez sintetičkih tenzida i konzervansa i ne sadrže sastojke životinjskog porijekla.

Uživajmo u prirodi koju poštujemo,postižući bolje razumjevanje vlastite ljudskosti poruka je mladog kolektiva iz Brčkog,a za bosanskog čovjeka koji će znati cijeniti kvalitetno,dobro a domaće je. Zato kupovinom ovih proizvoda podržavamo halal standarde koji nam mogu samo dobro donijet.

Za više informacija na ovom linku.

dzematrahic.ba