arc 1Evropski i svjetski odbojkaš Armin Mustedanović (34) iz Brčkog odlučio je da zajedno sa svojom suprugom pokrene porodični biznis u Brčkom kako bi svoja stečena iskustva u svijetu prenijeo i u svoj grad, a riječ je masažnom centru “Sportrehab”.

arc 2

Na stvaranju ideje i poslovnog biznisa uticala je njegova dugogodišnja karijera u odbojci i velika zaljubljenost u taj sport. Takođe iskustvo i susretanje s liječenjem povreda u sportu odlučio je da stečeno iskustvo prenese kroz centar “Sportrehab”.

arc 5

“Sve je počelo od 2000. godine kada je moj brat s odbojkašima “Jedinstvo Brčko” osvojio kup. Tako sam i ja ušao u taj svijet sporta priključujući se prvom timu. Karijeru sam polako gradio u BiH, a zatim sam igrao za timove u Francuskoj, Turskoj, Njemačkoj, Italiji, Kini… Kao i svaki sportista i ja sam skoro svaku sezonu imao povrede. U Kini sam imao težu povredu skočnog zgloba gdje sam imao dvije operacije, a takođe i prošle godine imao sam još jednu težu povredu ramena. U cijeloj toj mojoj karijeri susretao sam se sa raznim doktorima i tehnikama liječenja sportista, njihovih povreda i priprema tijela za takmičenja”, objašnjava Armin.

arc 6 1

Dolaskom u Brčko vidio je da sa svojim povredama nije imao gdje da radi rehabilitaciju koja bi njemu odgovarala te tako se pojačala želja za otvaranjem “Sportrehaba” u svom gradu s raznolikom ponudom.

“To je dodatno uticalo na moju odluku za otvaranje ovog centra i napokon nakon dugo mjeseci i priprema “Sportrehab” je počeo sa radom. Imamo ponudu i rad s kozmetikom koju radi moja supruga, tu je ultrazvučno čišćenje lica, razne masaže kao što su sportske, relax, mediteranske, limfne drenažne, anticelulitne masaže, imamo osteopatske tehnike, razne terapije koje se rade poslije nekih povreda i sl. To sve radimo uz pomoć diplomiranih fizioterapeuta iz Tuzle koji su stekli zvanje na državnom fakultetu i naši budući korisnici mogu očekivati vrhunsku uslugu. Nadam se da će ova priča i ponuda biti interesantna građanima i da će je prepoznati a sve s ciljem kako bi im pomogli u rješavanju problema”, kaže Armin.

arc 8

Armin je rekao da je razvitak “Sportrehaba” neminovan i da građani mogu očekivati još kvalitetniju i raznoliku ponudu.

“U dolasku nam je i vrhunska oprema i mašine kao što je tekar, laser, magnet, shockwave” itd. i to su vrhunski aparati. Naprimjer, efekti tekar terapije su odlični i ta terapije pomaže da nakon neke povrede i sl. nahrani mišić kako bi se brže sportista vratio na teren, laser je za protivupalno djelovanje itd. Imamo planove i za dalji još veći razvitak i nadam se da će i ta naša ideja uskoro zaživjeti, a ideja je, naravno, vezan za sport i sportski oporavak u još kvalitetnijem izdanju”, rekao je Armin.

Svim sportistima, ali i drugim građanima poručio je da vode računa o svom zdravlju i da u sportu ne idu previše agresivno.

“Ovdje kod nas u BiH još nije zastupljeno profesionalno pristupanje sportu. Mi imamo taj stručni kadar, ali nikako ne ulijeva nadu jer, nažalost, još uvijek se ne možemo porediti sa svijetom gdje sam se susreo sa različitim tehnikama i iskustvima liječenja i oporavka. Savjet je da mladi vode računa o svom zdravlju i oni koji su u početku karijere bilo bi dobro da pripaze na zagrijavanje, istezanje, da pristupe modernom načinu funkcionalnog treninga, a i ishrana je bitna, san itd. Moraju razmišljati I da ne idu previše agresivno i ekstremno u sportu kako bi spriječili ili umanjili povrede”, poručio je Armin.

arc 9

Masažni centar “Sportrehab” nalazi se u ulici Trobradovića sokak 30 u novoj zgradi kod Doma zdravlja (put prema Mahali). Svi oni koji žele više saznati o ovom centru mogu kontaktirati na mejl i broj mobitela

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

+387 62 308 500

ili posjetiti web stranicu

www.sport-rehab.com

Radno vrijeme od 09-19h

subota od 09-15h

Masažni centar “Sportrehab” ponuda:

Manuelna terapija I osteopatske tehnike 45 min

Individualne vježbe 30 min

Baby masaža I vježbe 45 min

Masirajuća hidžama

Suha hidžama

Mokra hidžama do 10 čaša I preko 10 čaša

Ultra zvučno čišćenje lica

Ultrazvučno čišćenje lica, vrata I dekoltea

Limfna drenaža 30 min

Klasična masaža cijelog tijela 60 min

Sportska masaža cijelog tijela 60 min

Relax masaža 40 min

Parcijalna masaža (leđa, noge) 30 min

Mediteranska masaža 60 min

Masaža za trudnice 50 min

Anticelulitna masaža+limfna drenaža (30 min masaža + 15 min limfna drenaža) 10 tretmana

Anticelulitna masaža 45 min 10 tretmana

infobrcko.com