11VŠef Odjeljenja za javnu bezbjednost u Vladi Brčko distrikta, Edin Zaimović rekao je da se građevinski radovi na izgradnji područnih vatrogasnih domova u Sandićima, Bijeloj i Prutačama privode kraju.

“Kao što smo i obećali na početku godine, radovi na izgradnji ova tri doma su u završnoj fazi i očekujemo u narednom periodu, nakon obavljanja svih neophodnih procedura, njihovo stavljanje u funkciju. Za ovaj projekat iz budzeta Brčko distrikta izdvojeno je oko 700.000 KM”, rekao je Zaimović.

Jedan dio neophodnih kadrova za funkcionisanje ovih vatrogasnih domova je već primljen, dok je za ostatak potrebnog osoblja konkursna procedura u toku.

Iz Odjeljenja za javnu bezbjednost su nam potvrdili da je procedura oko nabavke vatrogasnih vozila završena, da su odabrani dobavljači, te da se isporuka očekuje početkom iduće godine jer se ta vozila prave isključivo prema narudzbi.

Zaimović je naglasio će stavljanjem u funkciju ovih vatrogasnih domova sistem protivpožarne zaštite u Brčko distriktu biti na značajno višem nivou, a možda i najbolji u državi.

radiobrcko.ba