pazaric sedmVijeće učenika JU Sedme osnovne škole Gornji Rahić je u okviru svojih redovnih aktivnosti u mjesecu decembru organizovalo humanitarnu akciju za pomoć štićenicima „Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece  i omladine“ u Pazariću.

Svi učenici naše škole su se rado odazvali akciji, te su prikupili značajan broj artikala koji su najpotrebniji u ovom trenutku. Akcija je trajala od 16.12.2019. godine do 20.12.2019. godine te se sva prikupljena roba uredno spakovala i pripremila za transport od strane učenika i nastavnika naše škole. Predstavnici Vijeća učenika, Vijeća roditelja kao i škole posjetili su zavod u Pazariću u utorak 24.12. 2019. godine, te uručili svu prikupljenu robu i proveli određeno vrijeme u zavodu sa štićenicima koji tu borave. Štićenici zavoda su takođe pripremili priredbu u znak zahvalnosti svojim gostima, te poklonili i veoma lijep ručni rad koji su sami uradili sa svojim voditeljima. Naša posjeta je izmamila veliku sreću, radost i osmjehe na licima štićenika zavoda.

Cpazaric sedmailj akcije je bio razvijanje svijesti kod učenika o pomoći osobama koje su u stanju potrebe, o razvijanju humanosti, solidarnosti,  te ostalih pozitivnih vrijednosti.

Pored naših učenika, roditelja i nastavnika akciju su podržale i pomogle neke od nevladinih organizacija kao što su DVD Gornji Rahić, Crveni krst/križ Brčko disrikt BiH, OFF ROAD klub Brčko, GSS Brčko distrikt BiH, kao i privatna firma „Panšped“ d.o.o. kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo, te se nadamo da ćemo i dalje imati uspješnu saradnju u ovakvim i sličnim akcijama.

Menadžment JU Sedme osnovne škole