×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder vedkuca is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder vedkuca is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

5kucaPočetkom 2016. godine tačnije od 15 januara tekla je aktivnost na pomoći izgradnji kuće Čandić (Hasan) Vedadu iz Gornjeg Rahića koji je da podsjetimo bio u veoma teškom stanju stanovanja jer je sa troje maloljetne djece stanovao u podrumu kuće koja je imala samo prizemnu ploču. Ljudi su se odazvali svako prema svojim mogućnostima i akcija je privedena kraju sa velikim uspjehom za porodicu Čandić. Samohrani otac je ovom akcijom i više dobio nego što se u početku planiralo. U akciju pored džemata se uključio radio „Preporod“ iz Odžaka te Udruženje „Zmajevi Posavine“ iz Odžaka. Pošto je dogovor bio između navedenih učesnika da svako svoja sredstva uloži što prikupi tako je i bilo, radio Preporod je zajedno sa Zmajevima posavine uspio prikupit sredstava i izgradit na staroj ploči komplet sprat, krov,oluke te su komplet uradili unutrašnjost kuće, narodno grijanje kroz kuću, te namještaj komplet nabavili za sve prostorije i na kraju uselili Vedada i njegovo troje djece.

Prema riječima Anela Devedžića koji je tu bio cijelo vrijeme prisutan pri akciji oni su uložili u ovaj projekat 18.000,00KM gdje nisu uračunate ruke mnogobrojnih radnika na ovoj akciji.

Džemat Gornji Rahić uložio preko 4.000,00 KM

Završetkom radova nastupio je džemat Gornji Rahić sa svojim sredstvima koja je prikupio te uradio stiropol (8cm) na spoljašnji dio kuće, postavio aluminijumske klupice na prozore te uradio fasadnu boju na cijelu kuću. Ostatak sredstava je utrošen na režijske troškove porodice Čandić.

Troškovi akcije džemata na akciji za kuću Vedadu Čandiću izgledaju ovako;

1.Stiropol,materijal,ruke,klupice...........   3.401,00KM

2.Uplaćeno za struju............................   400,00KM

3.Uplaćeno za vodu.............................   225,00KM.

Ukupno ...........................................4.026,00KM

Najbitnije od svega je da je akcija uspjela i dovedena do kraja, na kraju da Milostivi nagradi sve učesnike ove vrijedne akcije, a naročito ljude iz Odžaka koji su odradili glavni posao, naročito ističemo direktora radio Preporoda iz Odžaka gospodina Nerfida Džananovića i iz udruženja Zmajevi Jasmina Mejrića.

{gallery}vedkuca{/gallery}