1fkrahic slavinoviciDanas je FK "Gornji Rahić u okviru 17 kola Prve TK lige gostovao kod domaćina FK"Proleter" iz Slavinovića. U jednoj otvorenoj atmosferi i igri Rahić je uspio pobijedit sa 4:2 domaćina. Bilo je i nekoliko jedanaesteraca za domaćina koje je golman Rahića Pejzić uspio odbranit. Isto tako poništena su dva gola Rahiću koji je postigao Nukić u 37 minuti i Kulajninović u 95 minuti nadoknade utakmice.Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1 za Rahić. Prva dva pogodtka je postigao Hasana Kešinović i to uz asistenciju Nukića u 13 i 28 minuti. Treći gol za Rahić je postigao Nukić u 80 minuti ,a četvrti gol Hasan Kešinović u 90 minuti. 

U nastavku vam prenosimo tekst za fb stranice kluba koji opširnije govori o utakmici u Slavinovićima.

ČETVRTA UZASTOPNA POBJEDA

XVII kolo Prve lige TK

FK “Proleter” Slavinovići- FK “G. Rahić” 2:4 (1:2)

Strijelci:

⚽️ 0:1 Kešinović 13’ (asistencija Nukića)
⚽️ 0:2 Kešinović 28’ (asistencija Nukića)
⚽️ 2:3 Nukić 80’ (asistencija Kešinovića)
⚽️ 2:4 Kešinović 90’

RAHIĆ (4-3-2-1): Pejzić,- Tirić, Potrić, Mušić, Bošnjaković,- Ibrišimović, Aleksić, Jukanović (od 61’ Smajlović),- Kuljaninović, Nukić,- Kešinović (K)

Trener Mirsad Kevrić

Utakmica sa puno neizvjesnosti i sa šest postignutih golova. Domaćini bolje otvaraju utakmicu i prvih 10 minuta igralo se pred našim golom, naši momci odolijevaju početničkom pritisku domaćih igrača i u 13’ Haso na asistenciju Nukića dovodi naš tim u vodstvo, ista dvojica igrača su u glavnim ulogama i u 28’ kada Haso postiže gol za 0:2. Kod rezultata 0:1 Kuljaninović ne iskorištava odličnu priliku. U 37’ ovaj put asistent je Haso, a Nukić postiže gol za 0:3, međutim pomoćnik je podigao zastavicu zbog navodnog ofsajda, iako je lopta Hase bila povratna. Domaćini u 43’ efektnim golom smanjuju rezultat na 1:2, s kojim se i otišlo na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme naš tim se povukao i prijetio je iz kontri, sve do 67’ kada nakon kornera domaćini postižu gol za 2:2. U 76’ igrač domaće ekipe sam pada u kaznenom prostoru, a glavni sudija današnje utakmice pokazuje na bijelu točku. Naš golman Pejzić majstorski skida penal domaćem igraču i daje krila našim igračima koji u 80’ ovaj put na asistenciju Kešinovića danas odlični Nukić izlazi sam na domaćeg golmana kojeg majstorski zaobilazi i postiže gol za 2:3 i za veliko oduševljenje naših navijača kojih je danas u Slavinovićima bilo 30-ak. Kod rezultata 2:3 Kešinović propušta odličnu priliku. Nakon našeg trećeg gola domaćini se skroz otvaraju što otvara našim igračima puno prostora za kontre, a jednu takvu imali smo u 85’ kada Smajlović sam izlazi na golmana, međutim domaći golman brani. U 90’ Kešinović izlazi sam pred golmana domaćih i rutinski postiže gol za 2:4. Do kraja utakmice igralo se još pet minuta u kojih je Pejzić obranio zicer domaćim igračima, dok je na drugoj strani našim igračima (čitaj Kuljaninoviću) poništen gol za 2:5, drugi poništeni gol na danšnjoj utamici zbog navodnog ofsajda.

Iako često zna biti patetično da se gosti nakon pobjede zahvaljuju domaćinima, mi nismo patetični i ISKRENO se zahvaljujemo domaćim igračima koji su danas odigrali utakmicu bez ijednog grubog starta. Zahvaljujemo se domaćinima i na gostoprimstvu koji su nam i čestitali na kraju utakmice.

Posebno se zahvljujemo našim navijačima koji su danas bili naš 12. igrač.

U nedjelju u Rahić dolazi nezgodna ekipa Mladosti iz Kikača koja nam puše za vratom sa trećeg mjesta.

Koraj, Željezničar Dobošnica, Rijeka Šerići, Proleter, u nedjelju moramo nastaviti niz pobjeda...