U ovoj tekućoj godini odlučeno je odlukom džematskog odbora da se krene u realizaciju rekonstrukcije ograde pored puta u mezarju Džinića Vakuf (mezarje se nalazi pored ambulante). Nakon što je struka pregledala trenutno stanje postojeće ograde i utvrdila da je stanje u samom temelju počelo da se izvrće što je mnogim prolaznicima golim okom vidljivo odlučeno je da se ove godine realizuje taj projekat. Prema tome biće neophodno komplet ogradu sa zidovima i temeljom uklonit . Projekat bi prema procjeni struke mogao na kraju koštat i do 15 hiljada maraka.
2ograda2021

Dužina je 90 metara, neophodno je bagerom ukloniti komplet ogradu, za armaturu, mreže,šipke, cement,šljunak je potrebno oko 7.000,00 KM, rad bagera kao i odvoz šruta te ruke firme koja će izvodit radove. Pošto je planirana aluminijumska ograda i ona će koštatit preko 3.000,00 KM. Iz tog razloga pozivamo sve ko god se može uključit u ovo hajirli djelo i akciju da se pridruži i da svoj doprinos, naročito apeliramo na džematlije koji imaju svoje najmilije ukopane u ovom mezarju da se uključe svako prema svojim mogućnostima.
1ograda2021

I do sad smo uradili zajednički mnoge vrijedne projekte te se nadamo da i ovog puta neće izostat vaša podrška. Za ovaj projekat možete nas kontaktirat na naš email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., što se tiče uplata možete direktno uplatit u kancelariji džemata predviđenim radnim danima ili na žiro račun Medžlis islamske zajednice Brčko, svrha doznake "ogradarahić", primalac Medžlis islamske zajednice Brčko, broj računa:1322402011559554

Za uplate iz inostranstva uputstva su sledeća:
IBAN UPUTSTVO 001
IBAN 1 001

IBAN 2 001