ELHARUN2U mektebskom centru u džamatu Gornji Rahić u petak 22.11.2019. godine upriličena je tribina pod naslovom „Promijenite svoj život“ na tu temu je pokušao dati odgovor dr.Elharun Selimović iz Konjica. 

Gost-predavač  Selimović je preciznim riječnikom i prijemčivim riječima uspio prisutne da zainteresira na navedenu temu ističući kroz niz primjera iz medicine odnosno nauke  i vjere da nam približi kada nastaje promjena kod čovjeka od kojeg momenta.

Objasnio je šta je to do nas što možemo birati i uticati a što nije i oko čega se ne trebamo zamarati na svom životnom putu.

Trebamo razlikovati životne potrebe od životnih želja kada se te želje ne ispune mi ostanemo razočarani i tužni.

IMG 6746ELHARUN 1Danas je prema riječima izlagača dosta toga poremećeno i na pogrešan način prihvaćeno u društvu kao prioriteti iz toga razloga nam pojedinici i društvo zapadaju u depresiju idući tim dunjalučkim željama pa nam se život pretvara u pakao ovodunjalučki.  

Prisutni su na kraju tribine izrazili veliko razumijevanje i potrebu da kažu kako su se mnogi večeras  okoristili a oni koji nisu prisustvovali propustili  su zaista značajnu temu i tribinu.

Mnogi su večeras došli do nekoliko rješenja svog duha i stanja kojeg svi moramo i trebamo popravit ako hoćemo koliko toliko doživjet ovaj život kao svoj vlastit život.

Na kraju tribine prisutni su mogli kupiti nekoliko naslova od izlagača i to Psihologija namaza, U potrazi za istinom o sebi i Tajne psihoterapijske vještine po povoljnim cijenama.