Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

alt Realizacija ovog projekta teče od mjeseca septembra, a nastala je od momenta kada se iskopao bunar u blizini džamije kada je N.N. preuzeo da realizira kopanje bunara za potrebe zajednice odnosno džamije. N.N. je nastavio saradnju u daljnjem procesu izgradnje „Šedrvana“ ili prostim riječnikom ljetne abdesthane za potrebe džematlija i putnika namjernika.

 

 Objekat danas krasi harem naše džamije i još jedan je kapitalni  dobitak za zajednicu. Ako ne računamo radove na iskopavanju bunara investitor je N.N. do sada u izgradnju „Šedrvana“ uložio oko dvanaest hiljada KM.

 

 Nedavno je bilo radova na ugradnji kamena (granita) na česmu i patos te postavljanje česmi na istu. Pošto vremenske prilike ne dozvoljavaju daljne izvođenje radova, oni će se nastaviti u proljeće(ako Bog da), kada će se privest kraju radovi na postavljanju fasade i rasvjete na „Šedrvanu“,postavljanje klupa i dr.

 

alt Džemat Gornji Rahić je u ovoj godini bio dosta progresivan kada su u pitanju kapitalni projekti od velikog značaja kao što su vakufska kuća, uređenje gasulhane i ugradnja komora, šedrvana i drugog. Na kraju dobri odnosi u zajednici su preduslov za međubratsku ljubav i razumijevanje koje zajednica posljednjih godina gradi i radi, vraća cijelom društvu dobru i korisnu harmoniju za djelovanje na mnogim poljima.

 

 Da nam Milostivi bude na pomoći da nastavimo sa činjenjem dobra, a da nam omrzne loše i zlo koje čuči u svakoj zajednici i pojedincu, dakle šejtan ne miruje nego djeluje tamo gdje može kako bi mnoge upropastio i odvratio od činjenja dobra i pravog puta.

dzematrahic.ba