altDžemat Gornji Rahić donio je odluku o realizaciji zahtjevnog projekta pod nazivom „Škola Kur'ana“ koja će trajati tokom jedne školske/mektebske godine. Razmatrajući ovu značajnu oblast a sve iz želje da se prvenstveno naši mladi narašataji obogate i osnaže duhovno na ovom polju. U tom smislu održan je značajan sastanak glavnih aktera ovog hajirli djela i ideje oko koje su se okupili da se što kvalitetnije dođe do realizacije zacrtanih ciljeva.

 Ovim projektom je prvenstveno obuhvaćena ciljna grupa uzrasta od prvog razreda osnovne škole pa sve do tridesete godine, no nisu isključeni iz projekta ni oni stariji koji se prijave u „Školu Kur'ana“.

Škola Kur'ana će imati tri nivoa;

  • UČENJE SUFARE
  • UČENJE KUR'ANA
  • UČENJE HIFZA

Nosioc projekta je kako smo na početku naveli džemat Gornji Rahić, voditelj projekta je hafiz Ismail ef. Čehić iz Brčkog.

Projekat je otvoren i za druge zainteresovane iz drugih džemata koji egzistiraju oko džemata Gornji Rahić.

Uslov za upis u „Školu Kur'ana“ djeci uzrasta od prvog do devetog razreda osnovne škole je da pohađaju redovno  mekteb u svojim džematima iz kojih dolaze.

Prijavu u „Školu Kur'ana“ može se prijaviti lično u Omladinski centar predviđenim danima (ponedjeljak,utorak,četvrtak,petak i subota od 10:00 sati do 13:30 sati, suteren džamije, džemata Gornji Rahić ili na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 01. novembra. Škola startuje odnosno počinje sa radom 10. novembra, za sada su predviđena dva termina sedmično utorak i petak poslije akšam namaza. Mole se svi zainteresovani da na vrijeme izvrše prijave kako nebi došlo do njihovog kašnjenja sa učenjem.

Molimo Svevišnjeg da obaspe svojim blagoslovom ovaj značajan hajirli projekat u našoj sredini koji će ako Bog da biti svijetla tačka ovih prostora. Naravno, svi koje žele na bilo koji način podržati ovaj projekat se isto tako mogu uključit i dati svoj doprinos.

dzematrahic.ba