Kao što smo nedavno pisali o novom projektu u našem džematu koji se realizira od početka ove godine koji se sastoji u tome da se djeca koja pohađaju mekteb imaju priliku dobit besplatne knjige, slikovnice, školski pribor i i drugo. Interesovanje djece je veliko, reakcije dosta pozitivne, natjecanje da se nauči gradivo kako bi se došlo do nagrade je uveliko prisutno među učenicima.

Prema riječima imama Salih ef. Hrnjića broj upisanih u ovoj mektebskoj godini je veći nego u prethodnoj godini i iznosi oko 200 polaznika, značajno je da je povećan broj redovnih učenika naspram prethodne godine. U tom smislu džemat je pojačao svoj angažman na satisfakciji one djece koja se trude, no tu nisu izostavljena ni druga djeca koja dobijaju redovno publikacije koje nemaju gdje drugo dobit.

U ovoj sedmici lansirane su nove nagrade u vidu Bojanki i Slikovnica (koje prezentiraju hadise Allahovog poslanika) izdavača Bookline, izdavačke kuće iz Sarajeva, zatim kvalitetne slikovnice o lijepim osobinama koje su prezentirane kroz životinje u izdanju izdavačke kuće El-Kelimeh iz Novog Pazara,slikovnice "Ključ istine" te školski pribor lenjiri, šestari i drugo.

alt 

Svjedoci smo da je među učenicima bilo i plača što nisu dobili nagrade i njihovo angažovanje da se nauči više kako bi se dostigla ista. Cilj je postignut, djeca su uveliko zainteresovana za ovaj vid takmičenja, djecu treba privolit na lijep pedagoški način na učenje. Džemat i na ovaj način želi mlade podstaći na veći rad i angažman kada je u pitanju ova vrsta znanja, znanja o svojo prelijepoj vjeri.

dzematrahic.ba

alt 

 alt