1celic tribinaU subotu 11.marta u općinskoj sali općine Čelić promovisana je druga knjiga doktora hafiza Midhat ef. Beganovića iz Čelića. Nova knjiga nosi naziv „Suvremeni trendovi razumijevanja sunneta u BiH“. Interesovaanje je bilo značajno jer su sve stolice u sali bile popunjene do posljendnjeg mjesta.

Promotori knjige su bili dr.sc.Mirsad Arnautalić iz Orašja,magistar Ahmed Hatunić direktor Behram-begove medrese iz Tuzle i autor hafiz Midhat Beganović. Moderator tribine je bio prof.Islam ef. Hrnjić.

Skupu se prvi obratio dr.sc.Mirsad Arnautalić koji je prezentirao određene segmente nove knjige koja je nastala plodom značajnog istraživanja pomenute teme kod nas u proteklih ratnih odnosno poratnih godina. Nakon dr.Arnautalića skupu se obratio magistar Ahmed Hatunić koji je izdvojio značajna zapažanja iz nove knjige, koja je značajan izvor za buduće istražioce ove problematike kod nas pa i šire. Koliko je značajno djelo govori i podatak da je knjiga uvrštena kod budućih studenata za izučavanje na semestrima tokom školovanja na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Na kraju tribine svoje izlaganje je u jednom kratkom pregledu nastale knjige iznio i sam autor hafiz dr.sc.Midhat ef. Beganović naglasivši da se puno zahmetio oko nje i da je nastojao objektivno pristupit ovoj vrlo bitnoj temi za naše prostore i buduće istraživače. Podstaknut od prethodnih sagovornika naročito od magistra Ahmeda Hatunića da bi dobro bilo da autor nastavi i dalje istraživati i ponuditi javnost novo djelo na ovu temu i slične teme hafiz Midhat ef.Beganović je otkrio da već radi na tome i iznio je dio detalja buduće knjige koja bi trebali obuhvatiti nekoliko stotina stranica na temu „Šta je islam“. Na promotivnoj tribini su domaćini predočili novu knjiga, u tvrdom uvezu na preko 350 strana, čija je cijena bila 20 KM.