salih sabanovicNavršava se 31 godina od pogibije Šabanović Saliha zvanog “caruk”. Salih je bio sin oca Razima I majjke Paše, rođen 19.02.1971.godine u Gornjem Rahiću. Članovi porodice su bili braća Hariz,Fariz i Fadil, sestre Fadila,Nihada i Mirsada. Završio je osnovnu školu,radio u Sloveniji nije bio neoženjen. Bio je pripadnik Armije Republike Bosne I Hercegovine od 21.06.1992.godine, poginuo je na današnji dan 15.11.1992.godine na Suljagić sokaku u Brčkom, sahranjen je na glavnom mezarju u Gornjem Rahiću.
kada je poginuo imao je 22 godine života.

Rahmetli Salih od početka agresije na Bosnu i Hercegovinu kao pripadnik čete iz Gornjeg Rahića je aktivan u odbrani prostora brčanske opštine.Bio je dosta nemirnog, mladalačkog duha,nije ga vezalo jedno mjesto,pa je napustio jedinicu rahićke čete i pridružio se "Pjevačevoj jedinici".Tog 15.11.1992. godine pomenuta jedinica je učestovala u aktivnim borbenim dejstvima u rejonu Suljagić sokaka,kad je Salih poginuo.

Tevhid će se proučit danas u srijedu 15. novembra u džamiji poslije podne namaza u 12:30 sati. Pozivamo članove porodice, saborce kao i džematlije da se odazovu ovom skupu i nastavili sa sjećanjem na naše hrabre sinove drage nam domovine Bosne i Hercegovine.