M1U srijedu 10 Rebi'ul-ahira 1445.hodžretske godine odnosno 25. oktobra 2023. godine obavljena je akika za novog člana džemata Gornji Rahić. Obavljena je akika Muharemović Davudu sin Senada i Semre koji se rodio 18.10.2023.godine. Akiku je obavio Salih ef. Hrnjić imam u penziji. Inače porodica Muharemović broji sada pet članova.

Davud je muško ime  hebrejskog porijekla. To je ime jednog od Božjih poslanika. Ima značenje: "voljen"odnosno osoba najdraža Bogu.
Isto tako izvedenica od ovog imena je Daut, Davut, Dawud. Davud je ime koje i nije tako planetarno popularno i uglavnom se može naći kod nas u Bosni i Hercegovini i Iranu nekadašnjoj Perziji .

 Neizostavno je reći da  u arapskim zemljama mnoge džamije nose ime Davud. Također ime Davud je poznato u više varijanti i popularno je kako kod hrišćana tako i kod muslimana. Na arapskom se ime piše kao داوُود‎ a izgovara se Dāwūd. Ime se pominje u Kur’anu gdje je između ostalog pomenuta Davudova pobjeda nad Golijatom.

Nakon proučenog ezana i ikameta proučena je dova te je imam porodici uručio hediju od džemata Gornji Rahić. Radujmo se novim mladim naraštajima i širimo pozitvne priče te dajimo podršku od moralne, materijalne i druge vrste. Jednom riječju pređimo sa riječi na djela.