kosiliceU prethodnom tekstu smo prilikom pisanja o aktivnostima košenja trave u mezarjima džemata obavijestili javnost da nam je radi bržeg i kvalitetnijeg održavanja neophodno imati dvije samohodne kosilice. Kao i do sada nismo ni sumnjali da cijenjeni članovi džemata neće reagovati pozitivno na našu molbu to se i obistinilo, jer nakon objave teksta nije prošlo ni dvanaest sati dobili smo informacije da ima ljudi koji žele pomoći i dati svoj doprinos u tome.

Kao što se vidi i zna mezarja su nam čista i uredna bila pred bajram i u protekla tri mjeseca su na nivou iako smo kao što se zna prešli na drugačiji malo teži način organizacije održavanja ovih parcela. 

Pošto mnogi koji pomažu ne žele da im se imena spominju ovom prilikom ćemo spomenut kao učesnika samo As-Prom firmu iz Gornjeg Rahića koja je jedna od donatora.

Svi koji su dali svoj doprinos na ovom pitanju želimo i dovu upućujemo da ih Milostivi obaspe iz svoje riznice koje nemože niko dati kao što On daje svojim stvorenjima u svakom pogledu.