kuponi1Tokom mjeseca ramazana u našem džematu Gornji Rahić je već tradicija da bude zajedničkog druženja kroz iftare. Ove godine džemat je u svojim projektima predvidio dva takva veća skupa i to tokom 16 ramazana kada je dan bitke na Bedru odosno sedamnaesta noć za omladinu i 27 noć ramazana kada je "Lejletul kadr" za odrasle i ostale.

Novina ove godine u ovom mjesecu blagoslova je ta što je džemat kako bi unaprijedio organizaciju ove vrste uveo novinu a to je da su štampani kuponi za sve oni koji se budu prijavili na ovaj događaj, kako bi bilo više reda nego do sada. Zato se zahtjeva od zainteresovanih koji su do sada prisustvovali da dođu i podignu kupone kako bi nesmetano sa tim mogli biti prisutni na ovom lijepom druženju.

Pošto je broj kupona ograničen neophodno je da ga na vrijeme pribavite. Tradicija velikog iftara se organizira već petu godinu za redom i to je projekat ove veličine koji je prvi zaživio na prostorima Brčko distrikta i to sve iz vlastitih resursa džematlija džemata Gornji Rahić.

Raduje nas da danas imamo na prostoru Brčko distrikta sve više ovakvih skupova po našim džematima što ukazuje da je ova vrsta druženja poprilično prihvaćena i zaživjela u našim sredinama.

Kupon koji je dizajniran je sa osnovnim podacima organizatora-džemata, datumom održavanja, numeracije kupona te vizuelnom slikom naše džamije kao simbola jedinstva ove zajednice koja otvara svoja vrata zajedništvu kako među nama tako i oko nas, jer svi želimo i težimo Božijem rahmetu i zadovoljstvu. Dakle, i u ovom projektu  idemo prvi sa organiziranjem ovakvih sadržaja kod nas.