K3velikiiftao i prethodnih godina u džematu Gornji Rahić je 27. noći mjeseca Ramazana ove godine realiziran 4 tradicionalni veliki iftar. U ovoj noći je vrilo od aktivnosti i sadržaja koji obogaćuju predivnu ramazansku noć.Pored Iftara na kojem se nalazilo 300 postača, nakon teravih namaza održan je solidan program, održan vatromet, klanjan tespih i lejl namaz. Predivno je bilo vidjeti ramazansku sliku pune džamije i našaih džematlija gdje je prevladavala masovno naša omladina. Ove godine vatromet je bio puno kvalitetniji naspram prethodnih godina, isto tako organizacija iftara je na dosta većem nivou realizirana za sada pozitivni utisci prisutnih na iftaru kojih je da podsjetimo bilo iz više sredina sa područja Brčko distrikta.

I za kraj ovog kratkog teksta možemo biti ponosni što se ovaj hajirli projekat održao, a njegov trošak iznosi minimalno 4.500,00 KM. Da Allah nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj realizaciji vrijednog djela. Amin!

p.s. Mi se izvinjavamo što ne objavljujemo redovno sve aktivnsoti a sve zbog zauzetosti i mnogobrojnih projekata koje provodimo pa ne stižemo to objavit odmah.