1izlet maoca2izletmaocaU nedjelju, 22.5.2016. godine u organizaciji planinarskog društva Team Work iz Maoče je organizovan izlet za polaznike mektebske nastave Džemata Maoča Stara i Maoča Nova.

120 polaznika mektebske nastave je u osam sati ujutro, ispred džamije, krenulo na put prema planinarskoj kući na Dovištu. Dolazak pred planinarsku kuću je bio u deset sati, a tada su organizatori svim učenicima podijelili doručak (sendvič, sok i voće) i napravili pauzu.

Nakon doručka uslijedile su razne sportske aktivnosti i takmičenja između kojih izdvajamo sljedeće:

Vuča konopca

Trčanje i sakanje u vrećama

Trčanje sa jajetom u ruci

Takmičenje u mini maratonskom trčanju

Fudbal

Odbojka

3izletmaocaU 12:30h je održan čas u prirodi, na kojem su imami ova dva džemata Asmir ef. Bekrić i Uzeir ef. Hasikić posvetili pažnju govoru o raznim blagodatima koje posjedujemo, s posebnim akcentom na blagodatima čiste vode i prirode. Nakon toga je uslijedilo upoznavanje sa propisima i praktično uzimanje tejemuma.

Podne namaz u džematu je predvodio Uzeir ef. Haskić, a ikindiju Asmir ef. Bekrić.

U 16:00h je za sve učesnike izleta podijeljen ručak (ćevapi, sok i voće) kojeg su spremili članovi planinarskog društva i volonteri oba džemata.

Svi učesnici izleta su stigli pred svoje džemate u 18:00, te time ovaj veoma lijepi izlet priveli kraju.

U iščekivanju sljedećeg ovakog druženja svi polaznici mektebske nastave oba džemata se srdačno zahvaljuju organizatorima, članovima planinarskog društva, donatorima, imamima koji su bili sa njima, te im kraj mektebske godine učinili veoma lijepim i nezaboravnim.