titleDžemat Gornji Rahić nastavlja planski realizirati pokrenute ili nove projekte na svom području. Za inspiraciju činjenja dobrih djela i za stjecanje sevapa donatora za sada ne nedostaje i svakim danom se to širi i na druge projekte koji običnim ljudima znače život. Ovo je druga godina od kako je džemat krenuo sa „ramazanskom hedijom“ za svoje ugrožene članove. Danas je realizovana dodjela 20 metara drva (90%bukova) za deset porodica koje će dobit na kućni prag po dva metra, isječena u kladiće. Vrijednost donirane „ramazanske hedije“ iznosi 1.300,00KM.

Ona će btitleiti nastavljena ako Bog da do kraja mjeseca ramazana u vidu prehrambenih paketa te ujedno pozivamo i druge da se uključe u ova dobra djela kako bi barem nakratko ublažili poteškoće koje imaju naši potrebni članovi zajednice. Ovim činom džemat staje uz svoje potrebne džematlije želeći im dati do znanja da nisu sami, islam nas tome uči,jer islam trebamo živjeti u praktičnom smislu što naši vrijedni džematlije učesnici to dobro prepoznaju u današnjem vremenu.

Za kraj upućujemo Milostivom Gospodaru dovu da sve one koji su se zahmetili na bilo koji nači nagradi iz svoje obilne riznice i da im uveća bereket u njihovim imetcima. Amin!

Za bilo kakve dodatne informacije oko projekata džemata Gornji Rahić možete se obratiti na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili lično u prostorije Omladinskog centra u prizemlju džamije.

dzematrahic.ba