Kako vrijeme prolazi nove generacije djece i omladine stasaju,neophodno je unijet osvježenja tom pristupu i djecu kao i omladinu zainteresovat na lijep način da pojačaju svoje učenje.

Tako je džemat Gornji Rahić došao na novu ideju da djecu koja su redovna u mektebu za one koji pokažu zavidan nivo znanja tokom časa treba nagradit i dati podstreka onima koji su  lijeni da se potrude i da oni dođu do tog nivoa. S tim razmišljanjem džemat će od ove godine dati svima priliku da ostvare nešto od predviđenih nagrada.

altTokom prošle sedmice najmlađi uzrast je iz grupe dobio slikovnicu „Zaštita malog muslimana“ u kolor izdanju, tom prilikom podijeljeno je 60 komada slikovnica.

Narednih časova slijedi za one koji se trude sledeći naslovi kao nagrada;

-Knjiga: I ja sam iz Srebrenice,pisca Fikreta Hodžića,

-Knjiga:Ilhamijin put u smrt, pisca Rešada Kadića,

-Knjiga:Opsada 1453-FATIH, pisca Okay Tiryakioglu,

-Knjiga:Ramazan s Božijim Poslanikom, pisca Fejsal el-Ba'dani 

Tu je planirano da se pored knjiga kao nagrada proširi i dodjela,kvalitetnih sveski,hemijski,olovki,gumica,blokova za crtanje,šestara,lenjira i drugo što je neophodno za djecu u školi. Također u dogledno vrijeme postoji mogućnost da se nagrađivanja prošire na dodjelu telefona i druge tehnologije za nagaradu i za dobro učenje. 

Ovo je inovacija koja će našu djecu i njihove roditelje podstaći na veći angažman u učenju kako bi u svom mektebu sa svojim muallimom postigli što bolje rezultate, a ujedno dakle mogu svoje kućne biblioteke obogatit sa korisnim stvarima.

Vjerujemo da ćemo privuć pažnju djece i potencijalnih donatora da podrže novi projekat u našem džematu i budemo primjer drugima u natjecanju u dobru.

Podsjetićemo javnost da se projekat nazvan „Ilmihal“ uveliko se realizira s tim što su svi udžbenici pored ilmihala koji se koriste u nastavi mekteba besplatni za učenike. 

Naša deviza je budimo inovativni.budimo orginalni u onome što radimo,jer mi to kao zajednica možemo i ako Bog da hoćemo.

Za sve koji su zainteresirani za ovaj projekat i žele učestvovat mogu nas kontaktirat na sledeći email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

dzematrahic.ba