altDanas je „Dan šehida“ drugi dan ramazanskog bajrama u kalendaru islamske zajednice zauzima značajno mjesto, sjećanje na one sve koji su pali u posljednjem ratu braneći svoj toprak,vjeru,državu,porodicu... Dan koji nas konstatno iz godinu u godinu treba konstatno inspirisati i ne zaboravit kroz šta smo kao narod prošli te odati priznanje i poštu onima koji su ugradili svoje živote u ovo što mi danas imamo.

Iz tog razloga smatramo da bi svi Bošnjaci trebali sa područja Brčkog, trebali imati u svojoj biblioteci,vitrini,regalu, komodi jednu ovakvu knjigu koja govori o pogibiji naših hrabrih sinova na sjevernoj kapiji Bosne. To je nešto najminimalnije što možemo izdvojit za njih,gdje ćemo putem ove knjige mi preostali iz tog rata to prenositi sa koljena na koljeno objašnjavajući zašto su Husein,Rašid, Muhamed,Enver i drugi poginuli na tom dijelu ratišta braneći svoj toprak. 

Zato za sve zainteresovane za ovu knjigu o šehidima i palim borcima 108/215 Viteške motorizovane brčanske brigade Brčko možete kupiti kod nas u džematu Gornji Rahić,medžlisu Brčko kao i u kancelariji Porodice šehida i palih boraca na Broduši (kancelarija se nalazi u blizini pruge).

Cijena knjige je dosta pristupačna i košta svega 20 KM u kolor formatu na 600 stranica.

Kupimo i poklonimo na „Dan šehida“ ovu značajnu knjigu naših najhrabrijih sinova koji su dali svoje živote. Kontakt email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

dzematrahic.ba