U džematu Gornji Rahić mjesec oktobar je zaista bio intezivan u svakom pogledu, četiri aktivnosti koje su ga obilježile su izbor imama, skup "Inteletualna baština Gornjeg Rahića", promocija knjige "Živi život svoj" i danas 30.oktobra svečanost mevluda koja je ujedno bila i ispraćajnog karaktera za naš džemat odlazak Salih ef. Hrnjića u zasluženu penziju.
mevl11

Na današnjem skupu kako je naglasio glavni imam dr.Mustafa ef. Gobeljić svečanost je u znaku mevluda,ispraćaja imama Salih ef. u penziju i dobrodošlica novom imamu Senahid ef. Hamidoviću. Salih ef. je radio gotov punih 27 godina u džematu i prema riječima glavnog imama za taj period njegove službe niko od džematilja nije se žalio na rad Salih ef. što govori da je odnos u zajednici bio dobar ,plodonosan i progresivan na kraju govore rezultati i činjenice koje su nepobitan dokaz.

Skupu su prisustvovali muftija tuzlanski dr.Vahid ef. Fazlović, glavni imami iz Bijeljine i Janje Samir ef. Camić i hfz. Omer Camić te imami sa područja Brčko distrikta.

Program su izvanredno lijepo izveli učači iz Sarajeva, Čelenka Rijad,Čavčić Faruk I Mulič Adnan.

Muftija tuzlanski je govorio o angazmanu koji je imao Salih ef. u džematu, njegov trud koji je polucio pozitivan proces tokom rada što su i dzematlije prepoznale i dale svoj doprinos tom razvoju. Muftija je izrazio zadovoljstvo što je sve ovo ispalo dobro i što je dzemat dobio vrijednog I obrazovanog mladog imama koji je ujedno Salihov učenik koji bi trebao nastavit na unapređenju zajednice.

Na svečanosti je Salih ef. Hrnjiću predsjednik dzemata Hamid Hasikić uručio zahvalnicu za uloženi trud u džematu tokom 27 godina rada te je obznanio da džemat uručuje skromnu hediju Salih ef. a to je odlazak na Umru njega i njegove supruge Kadrijje. To je ujedno bilo iznenadenje za prisutne i ptiznanje džematu na tom gestu.

Program je završen učenjem ajeta iz Kur'ana i dovom koju je na kraju skupa proučio dr. Mustafa ef. Gobeljić.

Ovaj skup je objavljen na portalu muftijstvotz.ba po naslovom 

Muftija Fazlović u džematu Gornji Rahić: Imamo veliko poštovanje prema svakom našem imamu 

Na portalu medzlisbrcko.ba tekst pod naslovom 

Mevludska svečanost u džematu Gornji Rahić

Dostojanstven ispraćaj Salih-ef. Hrnjića u penziju i nastupanje Senahid-ef. Hamidovića na dužnost imama u ovom džematu