statistik fcbPrema statistici koju facebook daje vidljivo je da su u većini naših sadržaja odnosno objava na toj društvenoj mreži većina pratitelja su žene odnosno ljepši pol. Interesantno da je najveći postotak ljepšeg pola koji nas prati od 17% po godinama starosti između 25 do 34 godina starosti što bi rekli relativno mlade osobe i u najboljim godinama "zrele" mladosti. Dakle, žene kao pratitelji naše stranice čine 55,03% dok je muški svijet u zaostatku i čini 44,97% pratitelja. Trenutno imamo 2.894 pratitelja.

Kada je u pitanju lokacija posjetitelja najviše ih dolazi iz Brčkog, zatim Muslimanska Maoča (ovaj dio ni sami nismo mogli rastumačit,jer se Maoča opet spominje?), pa opet Maoča te Wien, Austrija. Kad je riječ o zemljama iz kojih dolaze pratitelji pored BiH najbrojniji posjetitelji dolaze iz Austrije, zatim Njemačke i na trećem mjestu iz Slovenije.

Uglavnom jako interesantna statistika, i naravno imamo dvije stranice/ profil koje se pojavljuju (pod nazivima "Dzemat Rahic Gornij(Gornji Rahic Dzemat) i "Gornij Rahic Dzemat" a kojima mi ne upravljamo zato smo to prijavili  facebooku da ih ukloni jer nose isti naslov ili sličan kao naš. Bilo je upitnika ko stoji iza njih, nažalost mi ne znamo ko tačno stoji i ograđujemo se od njih te vas stoga upoznajemo i obavještavamo da budete oprezni kod tih objava i da znate da to nisu prave i oficijelne stranice našeg džemata iako se naš sadržaj pojavljuje na jednoj od njih.

 1fb12fcb2