9finale1Prvo takmičenje iz kira'eta i hifza Časnog Kur'ana je novi projekat koji se održao i pojavio na prostorima Brčko distrikta odnosno u okviru Medžlisa islamske zajednice Brčko u saradnji sa FONDACIJOM HIFZ ČASNOG KUR'ANA.

Nosioci projekta su mr.hafiz Ismail ef.Čehić i kurra hafiz Samir ef.Hodžić.

Na ovogodišnjem takmičenju učešće su uzeli dvadeset i jedan učesnik iz škola Kur'ana koje djeluju u okviru Medžlisa islamske zajednike Brčko i to;

1.ŠKOLA KUR'ANA Medžlisa islamske zajednice Brčko (sjedište Bijele džamije),

2.HALKA KIRA'ETA I HIFZA (sjedište džemat Rijeke),

3.ŠKOLA KUR'ANA (sjedište džemat Gornji Rahić)

Takmičari su bili raspoređeni u dvije grupe,komisija je brojala tri člana i to,predsjednik komisije hafiz Alen ef.Kehić prof.,član komisije mr.hafiz Ismail ef.Čehić i član komisije kurra hafiz Samir ef.Hodžić. Nakon sabiranja bodova komisija je proglasila pobjednike Prvog takmičenja iz kira'eta i hifza Časnog Kur'ana sledeće takmičare.

I grupa

1. Haskić Ermin,sin Faruka i Sadife,rođ.27.07.2003.godine,učenik 8-og razreda OŠ,učenik Halke kira'eta i hifza Rijeke,

2. Gobeljić Abdulah,sin Mustafe i Nasihe,rođ.26.03.2003.godine,učenik 8-og razreda u III OŠ,

3. Alihodžić Edvin,sin Džemaila i Adnane,rođ.28.12.1990.godine

II grupa

1. Hasikić Harun, sin Hamida i Munevere,rođ. 06.02.2004.godine,učenik 7-og razreda u VII OŠ,učenik Škole Kur'ana Gornji Rahić,

2. Muminović Arnela, kćer Ferida i Tife,rođ. 06.06.1991.godine,

3. Muminović Anel,sin Fikreta i Sejdefe, rođ. 15.03.1988.godine

Uručene su diplome i knjige za učesnike i  pobjednike, a za prva tri mjesta su uručene vrijedne novčane nagrade.

Interesantno je istaći da su pobjednici po grupama iste osobe koje su i na mektebskom takmičenju ove godine izborile prva mjesta.

Uručenju diploma je prisustvovao i glavni imam mr.Mustafa ef.Gobeljić koji je u svom kratkom obraćanju istakao važnost projekta koji treba da, da svoje plodove u narednom periodu.

Džemat Gornji Rahić je ponosan što je na ovogodišnjem takmičenju imao dva predstavnika iz Škole Kur'ana i što je jedan od njih osvojio drugi put prvo mjesto u svojoj grupi.

dzematrahic.ba