U nedjelju 22.05.2016. godine džemat Gornji Rahić je realizirao svoj godišnji projekat „izlet“ za djecu iz mekteba. Tradicionalno odredište izleta je i ove godine bilo mjesto Islamovac. Organizovan je prijevoz djece sa kombijima Tifage Eminovića i Seada Softića koji su dali svoj doprinos na realizaciji projekta.

14izlet16

Djece je ove godine neuobičajeno bio velik i veći od prethodnih godina za pedeset posto, djece je bilo preko devedeset. Džemat je posvetio veliku pažnju ovom projektu, obezbijeđene je ishrana svakom dijetu ćevapi (sedmica) sokovi i slatkiši. Kada je u pitanju sadržaj izleta on je obogaćen sa novim sadržajima. Obezbijeđen je sto sa igračima, natezanje konopcem, trčanje u vrećama, nogomet, odbojka i dr. Djeca su bila sretna sa igrama kao i sunčanom danu koji je zaista uljepšao ovaj dan mladima. Zabilježili smo pobjednike kojima slijede nagrade koje će biti uručene u subotu na nastavi u mektebu,od pobjednika trčanja u vrećama pobjednici su kod muškaraca Fatmir Hercegovac, a kod djevojaka Mediha Kurtić. Koliko su djeca uživala na ovogodišnjem izletu je i činjenica da su mnogi htjeli ostati još na ovom izletištu iako su tu bili od 08:00 do 14:00 sati.

Poslije ovog projekta slijedi nakon mjeseca ramazana organizovanje ekskurzije za djecu što je zacrtano planom i programom džemata Gornji Rahić. Sadržiji u džematu sve više privlače naše mlade kojih je sve više na ovakvim aktivnostima od nastave mekteba pa preko mnogih projekata koji se organizuju za naše mlade u džematu. Ovaj projekat „Izlet“ je koštao džemat oko 500,00 KM.