edo murselovićU nedjelju 19.maja 2024. godine šerijatski brak su sklopili Mureslović Edin i Emkić Alma. Edin je sin Zijada i majke Amre, dok je njegova pratilja Alma kćer Fikreta i Envere. Edin je rođen 1996.godine Tuzli, dok je Alma rođen 2000 godine također u Tuzli. Šahidi /svjedoci na ovom svečanom dijelu su bili Muris Zaimović, Emkić Arif i Hrgić Emina. Vrijednost  mehra je bila vrijednost jednog hadža.

Vjenačanje je obavio imam džemata Gornji Rahić prof.Senahid ef. Hamidović. Također je džemat kako to i priliči do sada uručio mladencima skrmonu hediju tek onako nek ostane u sjećanju za ovaj sudbonosni njihov dan kada su rekli jedno drugom veliko DA !.

Mladencima kao i njihovoj bližnjoj rodbina sve čestitke od srca, da Milostivi da blagoslov u ovom braku, mladencima razumijevanje i ljubav koja ne blijedi i naravno hajirli potomke. Radost porodice i naravno  našeg mjesta treba da bude što iskrenija i vrednija jer mladi se žene i nadati se ljepošoj budućnosti našeg kraja. sa mladima i na mladima opstaje budućnost svake lokalne zajednice.

Zato poruka ostalim neoženjenima požurite ka braku kako nebi ostali usjedlice, jer život je namijenjen da čovjek živi u braku i zajednici i samo tako može ispuniti svoju misiju na ovom svijetu.