sead ibranovicPrvog maja navršava se 29. godina od smrti borca Ibranović Seada sina Safeta i majke Mensure. Sead je rođen 1967.godine u Gornjem Rahiću. Članovi porodice brat Nusret i Senad, sestra Ševala. Sead je bio oženjen suprugom Admirom sa kojom je imao dvoje djece sin Sead i kćerka Amra. Stručna sprema , Sead je završio osnovnu školu i bio radnik RO „Bimex“ Brčko.  Postao je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine 05.05.1992.godine, poginuo je 01.05.1995.godine u saobraćajnom udesu u  mjestu Rašljani. Kada je preselio na ahiret imao je 28 godina života. Ukopan je na centralnom Šehidskom mezarju u Gornjem Raahiću.

Ukratko Seadu

Sead je od početka rata bio pripadnik čete iz Gornjeg Rahića i kao primjeran vojnik dao veliki doprinos u odbrani slobodne brčanske teritorije.

Učestvovao je u mnogim aktivnim borbenim dejstvima,ali je sudbina bila da nastrada 01.05.1995.godine u saobraćajnom udesu u naselju  Rašljani.

Tevhid će se proučiti u džamiji u Gornjem Rahiću u srijedu 1.maja poslije podne namaza u 13:20 sati. Pozivamo članove porodice, njegove saborce kao i džematlije da prisustvuju ovom skupu kako bi istrgli iz zaborava naše borce i nastavili sjećanje na časnu borbu za domovinu Bosnu i Hrecegovinu.