U nedjelju 10. septembra 2023. godine je datum vjerovatno po onome što smo vidjeli i izraze radosti pratilaca kluba ostaće ovaj događaj duboko u sjećanju mnogih koji su prisustvovali nesvakidašnjem meču između Rahića koji je kao ekipa novajlija u Prvoj ligi Federacije BiH i čuvenog NK Čelik iz Zenice, klub koji je nadaleko poznat iz prethodnih vremena a i danas ulijeva poštovanje i respekt.
1 foto 5 kolo rahic

Iako su Rahiću mnogi davali male šanse ovakvom razvoju situacije i velike pobjede, a Čeliku prvog poraza u jesenjenm dijelu sezone ipak se obistinilo ono što su mnogi priželjkivali njegovi aktivni pratitelji i gledaoci.

Na neuobičajen način domaćin je iz respekta prema gostu NK Čelik na samom početku uz izlazak seniora u pratnji njih bili su mali pijetlići FK Rahić i tako na centru izrazili svoju dobrdošlicu. Pošto je vladalo veliko interesovanje domaćini su nakon utakmice saopštili da je na tribinama bilo preko 2 hiljade ljudi i do sada najveća posjeta jednom meču koji je Rahić igrao kao domaćin pred svojim navijačima.

Rahić je pogodcima Nikole Mazića na samom početku prve minute došao do vodstva od jedan  nula. Bila je to akcija nakon prekida iz slobodnog udaraca na koju je Mazić reagovao profesinolno i poslao loptu iza leđa golamana Čelika Durme.

Rahića je došao do rezultata od dva gola razlike u 28' minuti pogodkom Eldina Mehmedovića  koji je kasnije u 95 minuti sudijske  nadoknade postigao drugi gol odnosno treći pogodak za Rahić. Gosti su preko Šarića u 97' minuti uspjeli ublažit poraz na 3:1. Vrijedi istaći da je Rahić u drugom dijelu utakmice u 52' minuti ostao sa deset igrača nakon što je Fačić dobio direktan crveni karton. I pored manje jednog igrača NK Čelik nije uspio to iskoristit i preokrenut rezultat u svoju korist.

2 5 kolo

U ovom  meču je Mehmedović zablistao u punom sjaju te je najbolji strijelac Rahića sa postignutih 4 gola isto tako proglašen je najboljim igračem petog kola Prve Federalne lige BiH, što je potvrda da se Mehmdović nalazi u odličnoj formi na početku sezone.

foto FK G.Rahić

Tabela nakon petog kola i FK Rahić na jedanaestoj poziciji.

tabela 5 kolo