SEFKIJA IMAMOVICU Brisbanu, država Queensland, kontinent Australija preselio je na ahiret Imamović  (Ishaka) Šefkija unuk hafiza Hasiba Imamovića iz Gornjeg Rahića. Šefkija je preselio na ahiret u 83-oj godini života u nedjelju 28.maja, a danas 29. maja je poslije podne  klanjana dženaza namaz  ispred džamije u Brisbanu mezarje Mt Gravatt.

Šefkija Imamović je rođen u Debru 1940.godine Republika Makedonija tokom očevog angažmana kao alima u toj bivšoj Jugoslovenskoj republici.

Šefkija je završio gimnaziju u Bihaću 1962.godine da bi nakon toga završio Marketinški Koledž u Brisbanu. Oženjen je suprugom Lutfijom iz mjesta Pjanići kod Cazina,ima dvije prelijepe kćerke Amelu i Lejlu.2012.godine  je njegov posljednji dolazak u očevo rodno mjesto nakon rata odnosno nakon  23 godine. Inače prvi put je Gornji Rahić posjetio daleke 1982,da bi uslijedilo još tri puta 1987,1988 i 1989. godine. Inače ova familija koja je bila temlj i rasadnik alima i intelektualaca u našem mjestu (pored Mulahalilovića,Kujundžića i dr) krajem 19 i u prvoj polovini 20 stoljeća je nadaleko poznata. Jer rahmetli Ishak otac Šefkije je obnašao visoke funkcije u Brčkom od profesora u Odgojno-obrazovnim ustanovama pa tako i u Čačak medresi, pa do zamjenika glavnog sudije Brčkog pred sam drugi svjetski rat.


U Brisbanu je porodica Imamović učinila mnogo za razvoj islamske zajednice i islama (izgradili džamiju)te su neke ulice u tom gradu koji je treći po veličini na kontinentu Australije dobile nazive po rodnom mjestu rahmetli Ishaka. Dakle grad Brisban je glavni i najnaseljeniji grad australske države Queensland. Nalazi se u jugoistočnom dijelu Queenslanda, između ravni rijeke Brisbane i Tihog oceana. Lokalni Aboridžini su ovo područje nazivali Mian-jin - "mjesto u obliku špice". Grad je dobio ime po Thomasu Brisbaneu, između 1821. i 1825. guverneru Novog Južnog Walesa.