centar rahic2020Nakon održanog sastanka u prostorijama Mjesne zajednice Gornji Rahić javnost je dobila informacije da je Karahmetović Zuhdija -Zudo podnio ostavku na tu funkciju. Iz tog razloga javnost je obaviještena da će se održati vanredni izbori u najbrojnijoj Mjesnoj zajednici u Brčko distriktu dana 25.12.2022. godine (nedjelja) za novo rukovodstvo.

Prijave kandidata za predsjednika i članove upravnog odbora može se prijavit svakog radnog dana u prostorijama Mjesne zajednice od 8 do 15 sati.

Trenutni predsjednik se obratio mještanima mjesne zajednice Gornji Rahić  sledećim saopštenjem !

Postovani,
Obzirom da jos danas (6.12.) obnasam funkciju predsjednika MZ zelim Vam se zahvaliti na dosadasnjoj saradnji. Nekom je ta saradnja bila dobra i dovoljna, a nekom ne. Narodski, nije se rodio ko je narodu ugodio. Kada sam dosao u MZ zatekao sam dug po tuzbi od 70 000 KM. Uz pomoc nasih Rahicana, gdje isticem Seada Softica Kicu, kao i niza drugih ljudi uspjeli smo osloboditi se blokade racuna, funkcionisati 3 godine i na racunu ostaviti odredjenu sumu novca sledecem predsjedniku na raspolaganje (cca 6500 KM, tacan iznos cemo objaviti sutra). Zelim istaci da sam svoj posao obavio posteno, sto mi je jedino bitno. Isticem da sam prvi predsjednik MZ koji je placao vodu jer sam zelio biti primjer drugima. Nazalost, zelim reci da MZ nije imala nikakvog prihoda od preduzeca Komunalac doo.koje je u protekle 3.5 godina samostalno funkcionisalo. U protekle 3.5 godine nismo ostali nikome duzni niti jednu KM i to je najveci ponos. Zelim se zahvaliti jos jednom svima vama, a jos cu pridodati ljude bez cijih savjeta i podrske nebi imali nikakvu funkcionalnost danas: Srđan Kisić, Dalila Miljević, Edin Zaimović, Ražanica Refija i drugi. Posebno cu istaci jedno ime a to je rahmetli Sead Usanovic kojeg nesmijemo zaboraviti u ovom slijedu imena. I jos na kraju, posebnu zahvalnost dugujem podrsci UZ "Rahicka Carsija" i "BKUD Gornji Rahic!"!!!
Sledecem predsjedniku zelim puno srece u radu.
S postovanjem,
Zuhdija K.
  
Navodi se između ostalog u obavještenju trenutnog predsjednika Mjesne zajednice Gornji Rahić