plakat skup 24 1drugiU  subotu 27.aprila biće održan četvrti po redu Skup naučnih i kulturnih radnika u Gornjem Rahiću pod nazivom "Znanjem do razvoja bosanske čaršije". Dakle, treća godina kako se održava značajan skup u našem mjestu koji je  ujedno postao i brend kako našeg kraja tako i šire okoline. Skup koji okuplja razne profesije  i na radost nas pojedinci koji dolaze iz mnogih gradova i mjesta iz Bosne i Hercegovine. Organizator džemat Gornji Rahić u saradnji sa dr. Enesom Kujundžićem je u kratkom roku uspio privući pažnju mnogih intelektualno angažiranih osoba koji kroz ovaj skup doprinose tome.

Ovog vikenda pored dr.Enesa Kujundžića koji dolazi iz Sarajeva učestvovat će neka nova lica koja će obogatit ovaj skup i nadamo se posjetioce koji do sada nisu izostali na njima. Pored Enesa na ovom skupu imamo gosta Omera Mičijevića koji je direktor narodne bibilioteke Mostar, tu je naš brčak sa adresom u Norveškoj Uzeir Bukvić, novinar,pisac i filmski autor, također novi učesnik je i Ćazim Suljević Šef službe arhiva Brčko distrikta BiH i imaće vrlo intrigantnu temu o Gornjem Rahiću, i nakon ovih nabrojanih osoba učešće će uzeti i Mensura Kadrić arhitekta iz Brčkog, kao i Dževida Šakrak magistar predškolskog odgoja iz Brčkog.

Očekujemo vaše prisustvo  na ovom važnom skupu za naš kraj, skup počinje u 11 sati. Za bilo kakva pitanja tko želi prisustvovat može nas kontaktirat na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.