Tokom protekle 2022. godine džemat Gornji Rahić je uspio da u potpunosti završi ogradu ma mezarju Džinić vakuf u blizini ambulante odnosno škole. Naime, prethodna je bila u izrazito lošem stanju jer je temelj cokla bio popucao te se ograda počela naginjati i prijetio je pad na stranu.
dzinic vakuf ograda 1
U ovom projektu pristupilo se vađenju starog kompletnog temelja i ugradnja novog cokla odnosno temelja. Dužina trase ograde je bila preko devedeset metara te dodatnih dvadeset pet sporednog zida.

Projekat je bio skup i koštao je 41.336,84 hiljade konvertibilnih maraka. Ugrađena je aluminijumska ograda koja sada krasi pored mezarja i taj dio ulice kojom prolaze naši sugrađani svakodnevno naročito naša djeca koja pohađaju školu.
dzinic vakuf ograda 2

Izvođači radova su bile firme d.o.o. „AGD-PLAN“ Brčko-G-Rahić i d.o.o. „Aluglas“ Brčko-Brka.

Finansijsku konstrukciju džemat je uspio da zatvori sledećim redom 15.000,00 hiljada konvertibilnih maraka sto iznosi 36,28 % prilozi džematlija, 11.336,84 hiljade konvertibilnih maraka sto iznosi 27,42% iz vlastitih prihoda dok je ostatak 15.000,00 hiljada konvertibilnih maraka sto iznosi 36,28 % bio je grant Vlade Brčko distrikta BiH.
dzinic vakuf ograda 3dzematrahic.ba