U prošloj sedmici izvršeni su molerski radovi na ulazu u džamiju odnosno na verandi, radovi se na uređenju ulaza polako privode kraju. Novi izgled, osvježen fasadom je konačno ukrasio i stopio se sa ostalim dijelovima odnosno zidovima džamije. Ukupna vrijednost preostalih radova na uređenju ulaza je iznosila 2.334,00 KM. Podsjećamo do sada u ovaj projekat uređenja ulaza je uloženo 24.623,29 KM što sada čini ukupan zbir 26.957,29 KM dakle,projekat je gotovo iznosio 27 hiljada KM.
1ulaz veranda
U ovom dijelu je ostalo da se urede male kupole gdje se nalaze sijalice, kao i dodatne police za obuću što će biti u narednom periodu prioritet rješavanja kako bi ovaj dio bio doveden do potpunog završetka radova.

                              Klupe za klanjače
klupe ramazan
Tokom ramazana na zahtjev žena na mahfilu su nabavljene i klupe za osobe sa invaliditetom koje imaju zdravstvenih problema tokom obavljanja namaza. Ovaj dio troškova je iznosio 500,00 KM. Naročito je potreba za ovim pomagalima tokom Dana šehida i većih skupova tako da smo bili prinuđeni da takvim osobama riješimo njihove potrebe.