N

edavno se rodilo dijete sa jednim okom.Jedan od čuvenih događaja prije Sudnjeg Dana je pojava Dedžala.Obavješteni smo sa mnogo gledišta o Dedžalu u Kur'anu i Hadisu.U stvari muslimane je više informisao Božiji Poslanik nego prijašnje narode njihovi poslanici.Dedžal će se pojaviti negdje između Iraka i Sirije,nekon što počne bitka u Istanbulu.U Hadisu je ime Konstantinopolj koje je bivše ime Istanbula.Dedžal će biti jevrej.Njegove različite osobine su te da će imati jedno oko i riječ Kafir(nevjernik) će mu pisati na čelu.To da je Dedžal jevrej je potvrđeno u hadisu koji kaže da će njegovi sljedbenici skoro svi biti jevreji.Dedžal će biti moćna osoba na ovom svijetu.Privući će dosta ljudi.Za njega će se čuti i na Istoku i na Zapadu.Najveći cilj Dedžala biti će da uvjeri ljude da je on Bog Svemogući(neuzubillah).Pokušat će da skrene ljude sa pravog puta i da ih nagovori da se pridruže njemu.Da bi to postigao i uvjerio ljude sa čvrstom vjerom on će ubiti i poživjeti istu osobu(koja će biti šejtan).Imaće najviše onih sljedbenika sa slabom vjerom.Ali moramo uvijek imati na umu,on nikad neće biti ni blizu Boga.Dedžal će obići cijeli svijet.Jedina mjesta na koja neće ući su Mekka i Medina.U ovo isto vrijeme Allah će poslati Isusa Krista(Isu a.s),sina Marije.On će se spustit kod bijelog minareta na istočnoj strani Damaska nosei dvije halje svijetlo ofarbane u šafran(žutu) i staviće ruke na krila dva meleka.Kad spusti svoju glavu iz glave će mu padati grašci znoja,a kada je podigne oni će se rastjerati.Svaki nevjernik koji osjeti miris njegovog tijela će umrijeti,a njegov će se dah osjetiti daleko koliko on može vidjeti.Onda će potražiti Dedžala dok ga ne uhvati kod Ludskih vrata i ubije ga.

Znači ovo jednooko dijete je 90% Dedžal to je potvrdila i ulema....

Zastrašujuće..Selam svim muslimanima........

Uzeto sa:http://islamgreatreligion.wordpress.com/2009/02/09/dajjal-has-born-in-israel/

Pripremio:  F. H. / dzematrahic
Email koji smo noćas dobili za ovu informaciju je sledeći;

Ne brini nije Dedzal :) vijest mozes slobodno izbrisati sa stranice. Nakon sto sam procitao o cemu se radi dao sam se na istrazivanje odakle je ovo dijete, gdje je rodjeno i kad...
 
Izgleda da je ova vijest stara oko najmanje 3 godine. Radi se o djevocici, rodjenoj u Indiji koja je umrla skoro mjesec dana nakon rodjena. Ovo nije nista novo, ovakvih i slicnih slucajeva danas je puno, medjutim ova djeca u vecini slucajeva zive oko mjesec dana. Ovaj fenomen u medicini je poznat kao KIKLOPIJA (cyclopia) a nastaje kao jedna vrsta razvojnog poremecaja u trudnoci.
 
Evo definicije:
Cyclopia: kongenitalne abnormalnosti (rođenje defekt) u kojem postoji samo jedno oko. To je centralno smješteno oko u području koje inače zauzima korijen nosa. Tu je nestalo nosa ili je nos u obliku "cjevastog privjeska" koji se nalazi iznad očiju. Ovaj poremećaj nastaje kao rezultat embrionalnih celija koje se nisu uspjele razdijeliti ispravno. 
 
Evo konkretrno o ovom slucaju sta kaze jedan clanak na engleskom objavljen 2006. god. Na linku je original teksta s slikom, a prevod je ovdje ispod linka.
 
http://tithonuspednaud.wordpress.com/2006/09/05/cyclops-baby-dies/
Cyclopic Djevojčica rođena gotovo prije mjesec dana u Chennai, Indija je umrla, prema izvješću podnesena dana 11. septembra 2006. sa NewIndPress.com. Točan datum smrti nije jasan, no članak navodi da je smrt bila prije 10 dana.

Djevojcica, koji su uzrokovali velike medijske i Blogosphere ludilu, je dijagnosticiran rijedak hromosomski poremećaj poznat kao "cyclopia" pri rođenju. Rođena je s jednim okom u središtu čela, nema nos i njezin mozak spojeni u jednu hemisferu.

Iako je prosječan životni vijek za takve i dojenčadi je tri dana, ovo dijete je življelo gotovo mjesec dana, najduže preživjelih slučaj u povijesti.

'Ona je gubila težinu  a hranila se i disala preko ugradjene cijevi'. Doktori u Vladi Kasturba Gandhi bolnica, 'roditelji su uzeli tijelo djeteta a mismo trazlili da ga konzerviramo u bolnici'.

Roditelji ne žele da im dijete postane muzejski primjerak, to je njihovo prvo dijete nakon šest godina braka.
B.D.