centar rahic2020Obavještavaju se stanovnici mjesne zajednice Gornji Rahić da kreću prijave za izbor novog rukovodstva i predsjednika mjesne zajednice.

Od 17.04.2024.godine počinju prijave kandidata za novog predsjednika Mjesne zajednice Gornji Rahić. Prijaviti se možete u prostorijama Mjesne zajednice ili na broj telefonatelefon 061/407-532, kontakt osoba Almir Ikanović.

Prijave se mogu izvršiti do subote, 27.04.2024.godine, a izbori će se održati u NEDJELJU 28.04.2024.godine u prostorijama Mjesne zajednice drugi sprat u Domu kulture Gornji Rahić.

muharemovic admiraNavršava se  31 godina od smrti Muharemović rođ.Kovačević Admire medicinske sestre . Admira je rođena 1966.godine u Gornjem Rahiću od oca Zejdulaha i majke Ramize. Admira je imala i dva brata Husejna i Samira te kćerku Aldinu. Bračno stanje razvedena, završila je SSS,medicinski tehničar. Bila je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 01.05.1992.godine i bila je pri ratnoj bolnici. Stradala je u saobraćajnom udesu u Brci u sanitetu prilikom prevoza ranjenika da bi preselila na ahiret 31.03.1993.godine. Sahranjena je na centralnom Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

Ukratko o Admiri

Naša mještanka Admira, medicinska sestra,bila je angažovana u ratnoj bolnici.Medicinsko osoblje je imalo veliki značaj u spašavanju ljudskih života,vojnika-ranjenika koji su svakodnevno bili izloženi dejstvima kako na prvim linijama odbrane,tako i na slobodnoj teritoriji brčanske opštine.

21.03.1993.godine,Admira je bila u pratnji,sprovođenju ranjenika iz ratne bolnice Maoča u Tuzlu. Dana 21.03.1993.godine na izlazu iz Brke-"brdo Šterac", sanitetko vozilo s ranjenicima je imalo saobraćajni udes,gdje je smrtno stradao vojnik u sanitetu i vozač susjednog vozila,a vozač saniteta i medicinska sestra Admira zadobili su teže povrede. Od posljedica zadobijenih u pomenutom udesu Admira je 31.03.1993.godine preminula.

Ovim povodom pozivamo članove porodice, njene saborce,džematlije da prisustvuju tevhidu za Admiru koji će se održati u nedjelju 31.marta u džamiji Gornji Rahić nakon podne namaza. Istrgnimo iz zaborava hrabre ljude koji su svojim zalaganjem doprinijeli odbrani naše domovine Bosne i Hercegovine.  Doprinos medicinskog osoblja pored aktivnih vojnika je bio ogroman doprinos da opstanemo na ovim prostorima.