Projekat „Vakuf Kontejner“ realiziran za 40 dana 

altDžemat Gornji Rahić je još jednom pokazao i dokazao da ima sluha i zrelosti kada su u pitanju potrebni ljudi i njihovi životni problemi. Izazov je bio da se osmisli kako pomoći Bedrudinu Hamidoviću da prezimi zimu i ostatak života u sigurnijem objektu nego što je njegova stara dotrajala kuća. Javnost je upoznata preko našeg portala da je akcija bila usmjerena na zbrinjavanju našeg sugrađanina koji je da napomenemo bio bez osnovnih uslova za život kao što su struja,voda,wc i dr. Posebnim naporom džemat je uspio za 40 dana prikupit sredstva i realizovati zahtjevan projekat takozvanog pokretnog vakufa,koji se pronašao u Kontejneru za stanovanje. Iako je kontejner bio samo povod na slikama koje vidite urađeno je puno više nego što se očekivalo. U objektu koji je veličine 6x2,5x2,5 ukupno 15 kvadrata prostora, plus terasa koja ima isto 15 kvadrata obezbijeđeno je sve što ima jedan manji stan, struja,voda,kanalizacija,wc,tuš za kupanje, sudopera, ležaj, televizija, dvosjed i drugo.

Bedrudin je danas prenesen u objekat koji će mu olakšati njegove staračke dane.

U ovom projektu možemo spomenuti bračni par Kamenjašević Hasiba i Mevlidu koji su dali naročit doprinos realizaciji svega. Prikupljeno je 9.289,75 KM, a rashodi sa svim nabrojanim i urađenim u i oko kontejnera su iznosili 9.148,45 KM s tim ovdje nije ništa navedeno uz ovu cifru rashoda što su mnogi učestvovali bez ikakve nadoknade.

Da Milostivi nagradi sve koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli ovo dobro djelo i da ubuduće bude značajnih projekata u našem džematu i okruženju.

Džemat kao zajednica je još jednom pokazao i dokazao zrelost na ovim pitanjima koje život znače za našeg običnog čovjeka.

Vezani tekst>>>> Pomozimo Bedrudinu da preživi zimu

dzematrahic.ba