Mnogo je do sada bilo tekstova na ovu temu, limun je dosta ljekovit i naravno mnogi od nas mogu ga uz malo truda izgajati u svojoj sobi,vrtu ili na balkonu u saksiji.

alt 

Ovom prilikom probajte ovo: 

Iscjedite pola limuna, razrijedite s pola litre mlake vode i pijte. Pripravak alkalizira tijelo - super je. 

Limun (citrus) je čudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih stanica. Snažniji je deset hiljada puta od hemoterapije.

Zašto mi ovo saznajemo tek sada ?

Zato što postoje laboratoriji zainteresiranih za proizvodnju jedne sintetičke verzije koja će im donijeti golemu zaradu.

Vi od sada možete pomoći sebi i drugima obaveštavajući ih da je limunov sok blagotvoran za sprječavanje te bolesti. Njegov ukus je lijep i ne stvara one strašne posljedice kao hemoterapija.

Ako imate mogućnosti, zasadite limunovo drvo na terasi ili u vrtu. Koliko ljudi umire dok se ljubomorno čuva ova tajna, da ne bi bili pogođeni multimilioneri velikih korporacija. Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i

poznato je po svojim raznolikim plodovima. Možete uzimati limun na različite načine: možete jesti plod, cijediti ga i praviti razna pića i kolače.

Pripisuju mu se različita svojstva, ali najbolji učinak ima na ciste i tumore. Ova biljka je dokazani lijek protiv svih tipova raka.

Smatra se takođe da je on antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica,da je djelotvoran protiv internih parazita i crijeva, da regulira veoma visoki krvni tlak i živčane poremećaje te da djeluje antidepresivno.

Izvor ove informacije je fascinantan: on potiče od jednog od najvećih proizvođača lijekova na svijetu, koji tvrdi da poslije više od 20 godina rada u laboratoriji od 1970. god. je ustvrdio kako limun uništava maligne stanice u dvanaest vrsta raka, među kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Sastojci ove biljke su pokazali da djeluju 10000 (deset hiljada) puta bolje od Adiamicina, hemoterapijske droge za usporavanje rasta kancerogenih stanica. Ono što je još iznenađujuće jest to što limun uništava kancerogene stanice, a ne utječe na zdrave stanice.

 

Naučni institut za zdravlje, L. L. C. ; 819 N. Koz ul., Baltimore, MD, 1201.

Institut de Sciences de la Santé ; L. L.L., 819 N. Causez Street,

Baltimore, MD 1201.