bunar1cijevprijeMolimo stanovnike koji su potrošači vode na prostoru Mjesnih zajednica Gornji Rahić, Ograđenovac, Vukelji, Čande,Ćoseti i Žigure da redovito plaćaju potrošnju vode.  Zbog neizmirenih obaveza domaćinstava prema d.o.o.“Komunalac“ Gornji Rahić, i zbog velikih dugovanja za utrošenu struju na izvorištu dolazi u pitanje daljnja isporuka vode.

Zbog neizmirenih računa za struju prema Komunalnom Brčko trebalo je danas na izvorištu u lslamovcu da bude isključeno sa snabdijevanjem struje. Komunalno Brčko je dalo šansu stanovnicima odnosno Komunalnom Gornji Rahić da do petka 10.novembra 2023. godine  se uplati račun od 5.000,00KM te do iduće petka 17.novembra istu količinu novca kako bi odložili isključenje struje na izvorištu.

Ovakav razvoj događaja je svima jasan potrošači ne plaćaju dobrim dijelom vodu i dovode u pitanje nastavak snabdijevanja nekoliko hiljada ljudi. Za pruženu šansu da ne dođe do isključenja danas stanovnici ovih mjesnih zajednica mogu zahvaliti direktoru i njegovim zamjenicima Komunalno Brčko koji su dali još jednu šansu uz navedene uslove izmirenja.

Isto tako upravni odbor Komunalno Gornji Rahić je sinoć kasno analizirao stanje i konstatovao da ovako više ne može ići s toga su donijete odluke da će se voda plaćati na mjesečnom nivou kako za paušalno tako i za evidentiranu potrošnju.

Također je zbog ozbiljnosti situacije dogovoreno da će članovi upravnog odbora kao i aktivisti volonteri krenuti u obilazak stanovnika koji duguju da se što prije sakupi navedeni iznos jer je rok kratak.

Krajnja mjera ako se rezultat ne popravi ne bude pozitivan može doći do isključenja domaćinstava koja duguju uz asistenciju nadležnih organa i objavom svih dužnika u medije na uvid, navodi se u proglasu d.o.o.“Komunalac „Gornji Rahić koji je dat na uvid našem portalu.