Tmevlud zeneradicionalna  okupljanja bošnjaka  povodoma obilježavanja  mjeseca rođenja posljednjeg Poslanika  a.s.  su sve više razgranata. Takvo okupljanje koje se pojavilo kod nas na području Brčkog a koje je namijenjeno samo za žene je zaživjelo prije četiri godine.

Tako u okviru manifestacije „Ti si ruža džennetska“ na području Brčkog bude tim povodom jedan mevlud za žene u nekom od džemata. Do sada su bila organizovana dva u Bijeloj džamiji, jedan na Klancu i posljednji u Ograđenovcu. Ovaj peti po tradiciji na našim prostorima je predviđen da se održi u džematu Gonji Rahić.

Termin održavanja mevluda za žene je nedjelja 24. novembar sa početkom u 12:sati u džamiji Gornjeg Rahića. Gost predavač na ovoj svečanosti biće muallima Enisa Okanović. Nosioc ove manifestacije je Asocijacija žena Medžlisa islamske zajednice Brčko. Treba podsjetit da žene na ovakvoj svečanosti naročito njeguju ističu i našu bošnjačku tradicionalnu nošnju (dimije).

Tim povodom je džemat Gornji Rahić imao već nekoliko sastanaka gdje su uključene žene a naročito udruženje žena „Rahićka čaršija“. Pored okolnih mjesta očekuju se gosti iz drugih općina Janja, Bijeljina, Gračanica i drugi. Domaćini se nadaju lijepoj atmosferi i dobroj posjeti od čak petstotina osoba.