4fkrahicU današnjoj utakmici 25 kola Prve lige TK, odigran je komšijski derbi između FK Gornji Rahić i NK Trešnjevke iz Maoče. Utakmica je bila velikog rizika jer obje ekipe pretenduju na prijstolje odnosno na prvu poziciju.

Borba u svakom narednom kolu donosi niz neizvjesnosti jer ekipe ne posustaju na tom putu i veoma je mala  razlika u bodovima između njih naročito se to odnosi na ekipe FK Gornji Rahić, NK Trešnjevka, Orahovica 74 i ne treba podcijenit ekipu Omazića 1937 koja je svo vrijeme bila na samom vrhu tabele.

Ostalo je još pet kola do kraja sezone, koće biti sretni dobitnik da uđe u 2 Ligu FBiH sjever ostaje da se vidi do posljednjeg kola.

Na današnjoj utakmici nezapamćena posjeta preko 1500 posjetilaca atmosfera odlična i što je najvažnije bez ijednog incidenta što je rijetkost vidjeti u ovakvim slučajevima.

Gornji Rahić je slavio pobjedu rezultatom 1:0, golom Dine Ibrahimbašića u 73. minuti utakmice.

Nakon 25 odigranih kola, današnji pobjednik sada je izbio na prvo mjesto tabele sa 51-im osvojenim bodom, slijedi Orahovica 74 isto sa 51-im osvojenim bodom stim što ima gol razliku slabu naspram Rahića, dok je Trešnjevka treća sa dva boda manje od Rahića.

FK Gornji Rahić je danas nastupio u sledećem sastavu:

Kordić,- Mušić, Avdić, Bošković, Bošnjaković,- Ibrišimović (K), Čaušević, Đonlić,- Ibrahimbašić, Nukić, Kešinović

Na klupi su bili: Bećirović, Haušić, Tirić, Kočić, Murselović i Smajlović

Trener Stevo Blagojević

Snimci FK Gornji Rahić sa današnjeg derbija na stadionu Šljevik

4fkrahic

3fk rahic

2fkrahic

1zrak fk rahic