U1ift17omladina noći 17 večeri mjeseca Ramazana 1438 hidžretske godine na dan bitke na Bedru u nedjelju 11. juna 2017. godine džemat Gornji Rahić je realizovao prvi put projekat velikog iftara za omladinu.

Iako je džemat u prethodnim godinama projekat Iftara za mlade provodio tokom mjeseca ramazana u manjim skupinama u restoranu Havana ove godine je odlučeno da se jedan takav zajednički iftar organizira na dvorištu džamije u većem obimu nalik na onaj za 27 večer mjeseca ramazana.

U prvom velikom omladinskom iftaru koji je namijenjen za 200 osoba vodilo se računa i o omladini iz drugih džemata tako da je u ovom projektu obuhvaćena omladina iz sledećih džemata, džemat Brka Nova, Palanka, Ograđenovac, Čande, Ćoseti, Prutače, Maoča Nova, Maoča Stara i Rašljani, čak je gostiju bilo i iz džemata Šatorovići.

U jednom predivnom ambijentu mjeseca blagoslova na jednom mjestu naša mladost se okupila na zajedničkom druženju i iftaru.

Sav iftar je protekao u lijepom ambijentu druženja. Rekacije su već počele pristizati sa terena o iftaru utisci su jako pozitivni nakon večeri na iftaru.

Na ovom omladinskom iftaru prvi put su upotrijebljeni kuponi radi reda i preglednosti najavljenih osoba na iftar.

Omladinski iftar ovog formata je džemat Gornji Rahić koštao 2.128,70 KM, sva sredstva su finansirana iz vlastitih resursa koje su naše džematlije donirale za ova projekat. Na kraju trebamo biti svi zadovoljni i sretni što smo smogli snage, znanja i umijeća da realizujemo ovako jedan vrijedan zahtjevan projekat za mlade.